Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Ioan Oltean (PDL) spune că executivul demonstrează o 'ineficienţă evidentă' în acţiunile sale
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean critică, într-un comunicat de presă remis vineri, acţiunile anunţate de guvernul Ponta în perioada scursă de la instalare şi spune că acestea fac dovada unei "ineficienţe evidente".
''Voi forma cel mai cinstit şi competent guvern post-decembrist, a spus premierul Ponta la instalarea în funcţie. Între timp, credibilitatea acestei declaraţii tinde să se transforme într-o glumă fără poantă. Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, doreşte să introducă în noua lege a sănătăţii taxe pe preparatele fast-food şi pe berea cu alcool. Victor Ponta a declarat că nu a fost informat despre o asemenea iniţiativă. Acelaşi Victor Ponta l-a taxat pe fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolaescu, care a propus desfiinţarea contribuţiilor pentru asigurările sociale de sănătate, CASS, numindu-l "vedetă" şi spunând un 'nu' hotărât acestei iniţiative a colegului de alianţă social-liberală. Iată doar două exemple ale unei colaborări dincolo de limita unei ineficienţe guvernamentale evidente pentru orice cetăţean de bun simţ", spune Oltean.
În opinia sa, "degringolada în care se zbate actualul Executiv creează impresia că în coaliţia actualei puteri se vorbesc mai multe limbi", fără a exista însă termeni precum competenţă, responsabilitate sau recunoaşterea neputinţei.
Mai mult, secretarul general al PDL vorbeşte despre un "guvern al nimănui" sau "guvernul cui s-o nimeri", făcând referire la nominalizările de miniştri retrase şi la demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, acuzat de plagiat.
"Rezultatul economic, politic, social şi administrativ al acestui guvern se rezumă la următoarele: trei miniştri au fost înlocuiţi pentru probleme de incompatibilitate, plagiat sau minciună. Totul s-a petrecut în numai zece zile ale existenţei acestui Executiv! Un record mondial, poate, iar României îi este ruşine!", este de părere Oltean.
El spune că se anunţă alte trei plecări din guvern, fără a face însă referire la vreun minister anume.
"Se anunţă alte trei plecări din acest guvern a cărui sorginte social-liberală seamănă cu un ghiveci politic! Între guvernul Ponta şi guvernul Poanta nu există decât o diferenţă nesemnificativă. O literă. Simbolul este acelaşi", se mai arată în comunicatul semnat de deputatul Ioan Oltean. AGERPRES (AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liderul Sanitas Bistriţa-Năsăud: Dacă demisionează Nicolăescu, s-ar rezolva problema grevei generale Liderul Sanitas Bistriţa-Năsăud, Viorel Viţelariu, a declarat vineri că, dacă ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu ar demisiona, s-ar rezolva problema grevei generale din sistemul de sănătate, anunţată pentru data de 28 noiembrie.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean ar putea pierde doi directori Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa ar putea rămâne fără doi directori, după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că va opera reduceri la nivelul funcţiilor de conducere din unităţile medicale, fiind vizaţi în special directorii administrativi, de resurse umane sau IT.
Dîncu: Ministrul Sănătăţii are un mandat total, de a căuta şi a debloca problemele din sistem Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are un mandat total şi trebuie să caute şi să deblocheze problemele din sistem, a declarat joi vicepremierul Vasile Dîncu.
Vasile Cepoi - ministrul Sănătăţii (biografie) Dr. Vasile Cepoi a fost învestit luni ministru al Sănătăţii în Cabinetul Ponta.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.