Cele mai citite
 


Hub-uri industriale în trei zone cardinale ale ţării
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile intenţionează să realizeze mai multe hub-uri industriale în România, printre care unul la Iaşi (nord-est), cu centre de cercetare după model singaporez, şi unul în Cluj (nord-vest), care să transforme oraşul într-unul asemănător Silicon Valley, a declarat ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, la o conferinţă de presă.
'Vom avea un hub regional în Iaşi. Acolo va exista un aeroport, un modul de transport care integrează mai multe forme de conectare, un ansamblu de clădiri - centre de cercetare, după model singaporez, un spital regional conectat cu centre de cercetare şi de producţie de antibiotice, plus un centru de outsourcing tehnologic', a spus Isar.
De asemenea, acesta a precizat că oraşul Constanţa (sud-est) îşi va extinde dimensiunea logistică şi de transport.
Ministrul delegat pentru mediul de afaceri a precizat că intenţionează realizarea unei reindustrializări a României, prin aportul mediului privat local şi extern.
'Vrem reindustrializarea privată a României. Putem să facilităm construcţia de combinate de către mediul privat local şi extern. Trebuie inclusă în proiectele de parteneriat public-privat şi partea antreprenorială locală. Toate acestea vor fi facilitate de către stat, din punctul de vedere al relaţiilor, modul de a antrena partea de consultanţă. Ãsta va fi rolul statului în aceste proiecte', a declarat Lucian Isar.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Autorităţile intenţionează realizarea unor hub-uri industriale în Iaşi, Constanţa şi Cluj Autorităţile intenţionează să realizeze mai multe hub-uri industriale în România, printre care unul la Iaşi, cu centre de cercetare după model singaporez, şi unul în Cluj, care să transforme oraşul într-unul asemănător Silicon Valley, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian...
Iaşi: Viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt, susţine primarul municipiului Primarul Mihai Chirica a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt.
Iaşi: Vor demara studiile de fezabilitate pentru viitorul spital regional de urgenţe Primarul interimar Mihai Chirica a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfârşitul acestei săptămâni la Iaşi vor sosi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a demara procedurile în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru viitorul spital regional...
Iaşi: 40 de medici sprijiniţi în activitatea de cercetare postdoctorală prin intermediul unor burse Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, finalizarea implementării unui proiect "Studii postdoctorale în domeniul eticii politicilor de sănătate", realizat în parteneriat cu UMF "Iuliu Haţeganu" din Cluj.
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...