Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, aflat în reparţii capitale, continuă asistenţa medicală
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Unitatea medicală se află în reparaţii de aproape un an de zile, iar accesul spre anumite secţii din spital a fost redirecţionat prin alte zone pentru a uşura activitatea constructorilor.
Oficialii instituţiei medicale apreciază că din cauza lucrărilor de reparaţii peste 40% din clădire este nefuncţională.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, dr. Călin Pop, a declarat, vineri pentru AGERPRES că odată cu începerea reparaţiilor clădirii, numărul solicitărilor s-a dublat, însă activitatea medicală s-a desfăşurat normal.
'Deşi aproape 40% din clădire e nefuncţională, serviciile medicale n-au fost afectate. Aceasta este singura dificultate pentru noi, dar şi pentru constructor care e obligat să execute lucrări în condiţii nu tocmai prielnice, însă investiţia trebuie terminată. Spitalul Judeţean de Urgenţă este una dintre cele mai solicitate unităţi medicale, iar actul medical trebuie să decurgă firesc indiferent de problemele interne", a spus dr. Călin Pop.
Potrivit acestuia, reabilitarea spaţiilor interioare, inclusiv a sălilor de operaţii a continuat normal şi în momentele când se opera. Managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare a precizat că intervenţiile chirurgicale grave se efectuează imediat, timp în care constructorii îşi încetează munca, iar cazurile mai puţin grave sunt operate zilnic după ora 14.00.
Medicul a mai precizat că din momentul intrării în reparaţie a spitalului nu au fost înregistrate disfuncţionalităţi în funcţionarea serviciului urgenţă sau chirurgie, iar îngrijirile acordate pacienţilor au decurs normal.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, construit în anul 1972, se află într-un amplu proces de modernizare şi reabilitare ale cărui costuri au fost estimate la aproape 60 de milioane de euro. Lucrările vor fi terminate la finele acestui an. AGERPRES/(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Investiţii în valoarea de 76.000 de euro în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro în dotarea şi amenajarea unor secţii medicale.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare recrutează personal medical specializat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a scos la concurs 20 de posturi pentru medicii specialişti, pentru a acoperi necesarul de personal.
Maramureş: Operaţii 3D cu un aparat Einstein Vision, aflat în probe la SJU Medicii chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare vor putea efectua colecistectomii laparoscopice 3D, respectiv operaţii pentru reducerea stomacului (chirurgia obezităţii sau chirurgia bariatrică), cu aparatul Braun Einstein Vision, aflat în probă în unitatea medicală, precizează un...