Cele mai citite
 


O secţie de peleţi şi un laborator pentru controlul medicamentelor, inaugurate
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O secţie de peleţi şi un laborator de testare şi punere pe piaţă a tuturor produselor beta-lactamice ale grupului Sanofi fabricate în afara Uniunii Europene au fost inaugurate, vineri, cu prilejul marcării a 50 de ani de activitate a fabricii Zentiva România.

Laboratorul, dotat cu cea mai nouă aparatură, este certificat de agenţiile europene şi testează antibioticele şi cefalosporinele care vin din India şi Turcia. 

Secţia de peleţi vizează un nou mod de prezentare a medicamentelor, care sunt utilizate pentru afecţiuni gastrice şi prostată.


Director Operatiuni Industriale Zentiva S.A., Margareta Tănase, a subliniat rolul important pe care îl are fabrica în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor. "Suntem producătorul mereu la datorie. Putem spune că de 50 de ani sănătatea românilor a fost pe mâini bune. Timp de jumătate de secol am oferit medicamente de calitate şi la preţuri accesibile. Ne-am respectat acest angajament şi am investit continuu în modernizarea unităţii noastre de producţie. Numai în ultimii trei ani am investit peste 8 milioane de euro în facilităţi noi de producţie şi am reluat şi activitatea de export", a spus Margareta Tănase.


Succesoare a Fabricii de Medicamente Bucureşti, fabrica de medicamente "Zentiva" este unicul producător al unor mărci de medicamente româneşti de referinţă, precum antinevralgic, algocalmin, dicarbocalm, gerovital.
Anual, aproximativ 50 de milioane de cutii de medicamente ies pe poarta fabricii. Produsele sunt distribuite atât pe piaţa autohtonă, cât şi pe pieţe europene importante: Germania, Marea Britanie, Franţa Italia, Elveţia, Cehia.


La rândul său, Jacques Nathan, country Manager Sanofi România şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Zentiva, a arătat că de 50 de ani firma este producătorul de medicamente numărul 1 din ţara noastră.
"De 50 de ani suntem producătorul de medicamente numărul 1 din România, este o reuşită remarcabilă. Acest lucru demonstrează şi confirmă strategia grupului Sanofi de a fi un partener de încredere pe termen lung al sistemului de sănătate. Avem o prezenţă diversificată şi puternică pe piaţa românească. Oferim soluţii complexe de tratament prin intermediul unui portofoliu echilibrat, ce constă în medicamente inovatoare generice, medicamente eliberate fără prescripţie medicală şi vaccinuri. Ne propunem să ne menţinem şi să ne consolidăm poziţia de lider şi în viitor'', a susţinut acesta.


Preşedintele Consiliului Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Petru Cornel Domocos, a spus că fabrica a fost printre primele care a obţinut certificat GMP (Certificatul de Bună Practică de Fabricaţie).


Jean-Marc Puppi, şeful Serviciului economic al Ambasadei Franţei în România, a subliniat că întreprinderile franceze sunt prezente în număr foarte mare în ţara noastră, investesc şi participă la pregătirea de personal şi promovează înalta tehnologie.


El a apreciat activitatea pe care Sanofi o desfăşoară în România într-un sector sensibil. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE O secţie de peleţi şi un laborator pentru controlul medicamentelor, inaugurate O secţie de peleţi şi un laborator de testare şi punere pe piaţă a tuturor produselor beta-lactamice ale grupului Sanofi fabricate în afara Uniunii Europene au fost inaugurate, vineri, cu prilejul marcării a 50 de ani de activitate a fabricii Zentiva România.
Zentiva România estimează că va exporta jumătate din producţie, în următorii cinci ani Producătorul de medicamente Zentiva România, deţinut de grupul farmaceutic Sanofi, estimează că volumul exporturilor va creşte în următorii cinci ani până la 50% din producţia locală, potrivit datelor prezentate marţi de conducerea companiei, cu ocazia marcării a 50 de ani de activitate.
Exclusiv-Anton: România este o piaţă volatilă pe care vor intra multe francize România este o piaţă volatilă pe care vor intra, în perioada 2011- 2012, multe francize, a precizat preşedintele Asociaţiei Române de Franciză, Constantin Anton, într-un interviu acordat în exclusivitate AGERPRES, în care prezintă evoluţiile pieţei româneşti de profil.
Zentiva vrea să exporte jumătate din producţie până în 2017 Cel mai mare producător de medicamente din România, Zentiva, fosta Sicomed sau Uzina de Medicamente Bucureşti, ar fi rămas la nivelul unei societăţi pe acţiuni care s-ar fi descurcat cu greu chiar şi pe piaţa locală, dacă nu ar fi fost preluat de compania Zentiva din Cehia şi apoi de gigantul francez...
Zhanat Tussupbekov (Rompetrol): Modernizarea rafinăriei Petromidia ne aduce un beneficiu economic de 80 milioane dolari pe an (interviu) Investiţiile în rafinăria Petromidia au permis Grupului Rompetrol să reducă din costurile de rafinare şi să crească marjele, cu un beneficiu economic de 80 de milioane de dolari pe an.
Eurocopter România a lansat primul elicopter Puma Mk2 modernizat Eurocopter România a lansat primul elicopter Puma Mk2 modernizat la fabrica de lângă Braşov, aeronavă aparţinând Ministerului Apărării din Marea Britanie, care are o valoare de peste zece milioane de euro, a declarat, vineri, Neculai Bancea, administrator al companiei şi director general al IAR.