Cele mai citite
 


Olt: Centru de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi, reabilitat cu fonduri europene
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din comuna Şopârliţa, destinat persoanelor cu dizabilităţi şi vârstnicilor, a fost inagurat vineri, după ce a fost complet reabilitat şi echipat cu fonduri europene.
Potrivit consilierului preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică, reabilitarea instituţiei de asistenţă socială din Şopârliţa a fost posibilă datorită unei finanţări de circa 2,8 milioane de lei, obţinută de CJ Olt prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, domeniul de intervenţie "Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale". În centrul de îngrijire de la Şopârliţa sunt asistate 55 de persoane, majoritatea având dizabilităţi. Centrul a fost complet reabilitat, recompartimentat, extins şi au fost achiziţionate echipamente noi.
Tot vineri, Consiliul Judeţean Olt a lansat şi proiectul privind înfiinţarea unui centru de terapie ocupaţională pentru tinerii cu dizabilităţi. Noua instituţie de asistenţă socială va funcţiona în oraşul Drăgăneşti, în incinta fostului spital şi este prima de acest fel din judeţul Olt. La Drăgăneşti, tinerii cu dizabilităţi vor fi pregătiţi pentru a se integra sau reintegra în muncă, în activităţi precum creşterea plantelor sau creşterea animalelor. Proiectul este unul care beneficiază de fonduri europene de 3,6 milioane de lei şi este derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova, unde există deja centru de terapie ocupaţională.
Consiliul Judeţean Olt a derulat în ultimii cinci ani programe de modernizare şi reabilitare cu fonduri europene la toate centrele pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi, precum şi la cele două şcoli speciale pentru copii şi tinerii cu dizabilităţi. AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Centru de terapie ocupaţională pentru tineri în locul fostului spital din Drăgăneşti-Olt Un centru de terapie ocupaţională pentru tinerii cu dizabilităţi va fi construit anul viitor în Drăgăneşti, în incinta fostului spital al oraşului, unitate sanitară desfiinţată în 2011, a declarat vineri pentru AGERPRES şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rodica Piroşcă.
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Prahova: Proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de lei, semnate la Ploieşti Ploieşti, 7 mai /Agerpres/- Două proiecte finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 au fost semnate, luni, la Ploieşti, de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat, valoarea acestora depăşind suma de 50 de milioane de lei.
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Covasna: Consiliul Judeţean a aprobat bugetul pe acest an Consiliul Judeţean Covasna a aprobat joi bugetul pe acest an, care se cifrează la aproximativ 37 de milioane de euro.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...