Cele mai citite
 


S-a descoperit o nouă bacterie în gură
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oameni de ştiinţă elveţieni au descoperit o nouă bacterie în mucoasele bucale, microbul având un ridicat potenţial patogen, scrie passionsante.be.
Cercetătorii de la Universitatea din Zurich au botezat-o Streptococus tigurinus. Bacteria a fost izolată din sângele unor pacienţi bolnavi de endocardită (inflamare a inimii), meningită sau spondilodiscită (infecţie gravă a vertebrelor), precum şi în mucoasele lor bucale. Se aseamănă mult cu alte tulpini de streptococi prezenţi în gură, care pot fi periculoşi dacă trec în circulaţia sanguină (după o extracţie dentară sau din cauza sângerării gingiilor, de exemplu).

Dr Andrea Zbinden, coordonator al cercetărilor care au dus la identificarea germenului, explică: 'Urmează să se facă cercetări mai aprofundate pentru a înţelege prin ce mecanisme poate provoca boli. Acest lucru va permite ca pacienţii infectaţi să fie trataţi mai repede şi cu medicamentul cel mai potrivit.'

Studiul a fost publicat în revista International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology.Agerpres/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Descoperirea unei noi bacterii în cavitatea bucală Cercetători elveţieni au descoperit o nouă bacterie în mucoasa bucală. Microbul prezintă un grad înalt patogen, potrivit studiului publicat vineri în revista de specialitate International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology.
Ce boli riscam daca nu tratam afectiunile dentare Orice infectie reprezinta un motiv de alarma, mai ales atunci cand aceasta are loc in cavitatea orala, de unde bacteriile si toxinele se pot raspandi cu usurinta prin vasele de sange in intregul organism. In ultimii ani numeroase studii stiintifice au demonstrat legatura dintre infectiile orale...
Suceava: Numărul cazurilor de meningită, în continuă creştere Numărul bolnavilor diagnosticaţi cu meningită acută virală în judeţ a ajuns la 232, 27 de pacienţi, cu vârsta cuprinsă între unu şi 17 ani, fiind internaţi în săptămâna 16 - 22 iulie, a declarat presei, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Meningita acută virală din judeţ cauzată de un enterovirus Focarul de meningită acută virală care evoluează în judeţul Suceava a ajuns la 79 de cazuri, un număr de 76 de unităţi de învăţământ fiind afectate, a declarat presei, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Nu tratati amigdalita si otita? - Va expuneti la riscuri foarte grave Amigdalitele si otitele sunt printre cele mai frecvente afectiuni in randul copiilor si pot duce la complicatii grave, putand fi un punct de plecare catre meningita daca nu sunt tratate la timp. De multe ori astfel de afectiuni sunt virale, insa multi parinti trateaza copiii cu antibiotice, in...
Suceava: Continuă să crească numărul cazurilor de rujeolă şi meningită acută virală Alte şapte noi cazuri de rujeolă au fost diagnosticate şi internate la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat presei, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.