Cele mai citite
 


Sesiune extraordinară de Rezidenţiat - duminică, în centrul universitar Bucureşti
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O sesiune extraordinară a concursului de Rezidenţiat va avea loc duminică în centrul universitar Bucureşti.
La începutul lunii mai, Ministerul Sănătăţii anunţa, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că s-au înscris în concurs 420 de candidaţi, dintre care 95 pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, 325 optând pentru 318 posturi vacante.
La începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii a hotărât organizarea unui nou concurs de intrare în Rezidenţiat. Decizia a fost luată după ce aproximativ 40% din posturile scoase la concurs în sesiunea din 20 noiembrie 2011 au rămas neocupate.
Cele mai multe locuri/ posturi rămase neocupate sunt în specialităţile în care se înregistrează un deficit de cadre medicale în sistemul sanitar, ca de exemplu medicină de urgenţă, neonatologie, anestezie terapie intensivă, pediatrie.
În acest fel, Ministerul Sănătăţii a urmărit diminuarea deficitului de medici specialişti cu care se confruntă reţeaua de asistenţă medicală. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
MS: 420 de candidaţi s-au înscris la sesiunea extraordinară pentru Rezidenţiat Un număr de 420 de candidaţi s-au înscris la sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat, pe care Ministerul Sănătăţii o va organiza pe 20 mai.
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Ministerul Sănătăţii organizează din 20 octombrie examene pentru obţinerea titlului de specialist Ministerul Sănătăţii va organiza începând cu data de 20 octombrie sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2015, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică...
Alba:Echipajul TIM, funcţionabil doar 60% din timpul necesar din cauza lipsei acute de medici Lipsa acută de medici din cadrul UPU - SMURD a făcut ca echipajul de terapie intensivă mobilă care asigură asistenţa medicală de urgenţă şi descarcerare la nivelul judeţului Alba să funcţioneze doar 60% din timpul necesar, potrivit unui raport prezentat vineri în cadrul şedinţei de bilanţ a activităţii...
L. Ritli: După prima sesiune de rezidenţiat au rămas 400 de locuri şi posturi neocupate Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat joi într-o conferinţă de presă că lipsa medicilor din spitale este cauzată şi de faptul că mulţi dintre studenţii care termină Medicina nu reuşesc să treacă de concursul de rezidenţiat pentru a ocupa locurile vacante.