Cele mai citite
 


Tulcea: Medici rezidenţi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va avea în perioada următoare noi medici rezidenţi, concursul pentru ocuparea posturilor urmând să aibă loc duminică.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laurenţia Militaru, a declarat vineri pentru AGERPRES că au fost scoase la concurs şapte posturi, şase dintre acestea fiind pentru SJU, iar unul, de igienist, pentru instituţia pe care o conduce.
'Îmbucurător este faptul că la acest concurs s-au înscris 17 medici. Este concurenţă, iar posturile vor fi ocupate în funcţie de punctajul obţinut de fiecare candidat. Aceste şapte posturi sunt rezultatul concursului care a avut loc pe data de 20 noiembrie 2011, când nu au fost ocupate', a menţionat şefa DSP, Laurenţia Militaru.
La rândul său, directorul SJU, Ion Popescu, a declarat pentru AGERPRES că deficitul de medici al unităţii spitaliceşti pe care o conduce este de circa 30-40 de persoane.
'Noi avem deja angajaţi circa 50 de medici rezidenţi care sunt în diferite grade de pregătire, iar pentru fiecare specialitate deficitară venim cu completări', a menţionat directorul SJU, Ion Popescu.
De foarte mulţi ani sistemul sanitar tulcean se confruntă cu un deficit de personal medical, medicii rezidenţi care îşi finalizează pregătirea în unităţile din judeţ preferând să plece la finele studiilor în spitale din centre urbane mai dezvoltate, chiar dacă sunt obligaţi să plătească statului contravaloarea cheltuielilor efectuate în timpul rezidenţiatului. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Numărul burselor pentru medicii rezidenţi, redus la aproape jumătate Numărul burselor pentru medicii rezidenţi din judeţul Tulcea aproape că s-a înjumătăţit faţă de cel de la începutul anului trecut, potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Burse pentru 93 de medici rezidenţi Peste 90 de medici rezidenţi din judeţul Tulcea vor primi, începând din această lună, burse din partea Ministerului Sănătăţii, autorităţile judeţene sperând că această măsură, care se aplică la nivel naţional, va avea ca efect pe termen lung diminuarea deficitului de specialişti cu care se confruntă...
Galaţi: 25 de posturi de medici rezidenţi scoase la concurs Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a anunţat, luni, că în judeţul Galaţi vor fi scoase la concurs 25 de locuri pentru absolvenţii facultăţilor de medicină, care vor susţine examenul de rezidenţiat în luna noiembrie.
Tulcea: Aproape 90 de burse pentru medicii rezidenţi din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a solicitat 89 de burse pentru medicii rezidenţi din judeţul Tulcea, alţi 15 medici rezidenţi urmând să nu primească acest drept financiar pentru luna anterioară din diferite motive.
Tulcea: Numărul medicilor rezidenţi din judeţ, în scădere Numărul medicilor rezidenţi înregistraţi în judeţul Tulcea a scăzut cu aproape şapte procente în ultimii doi ani, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Spitalele din judeţul Tulcea solicită 46 de rezidenţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat Ministerului Sănătăţii 46 de posturi la concursul naţional de rezidenţiat, posturile reprezentând circa 25% din numărul total al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).