Cele mai citite
 


UPDATE O secţie de peleţi şi un laborator pentru controlul medicamentelor, inaugurate
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O secţie de peleţi şi un laborator de testare şi punere pe piaţă a tuturor produselor beta-lactamice ale grupului Sanofi fabricate în afara Uniunii Europene au fost inaugurate, vineri, cu prilejul marcării a 50 de ani de activitate a fabricii Zentiva România.

Laboratorul, dotat cu cea mai nouă aparatură, este certificat de agenţiile europene şi testează antibioticele şi cefalosporinele care vin din India şi Turcia.
Secţia de peleţi vizează un nou mod de prezentare a medicamentelor, care sunt utilizate pentru afecţiuni gastrice şi de prostată.


Director Operatiuni Industriale Zentiva S.A., Margareta Tănase, a subliniat rolul important pe care îl are fabrica în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor. "Suntem producătorul mereu la datorie. Putem spune că de 50 de ani sănătatea românilor a fost pe mâini bune. Timp de jumătate de secol am oferit medicamente de calitate şi la preţuri accesibile. Ne-am respectat acest angajament şi am investit continuu în modernizarea unităţii noastre de producţie. Numai în ultimii trei ani am investit peste 8 milioane de euro în facilităţi noi de producţie şi am reluat şi activitatea de export", a spus Margareta Tănase.


Succesoare a Fabricii de Medicamente Bucureşti, fabrica de medicamente "Zentiva" este unicul producător al unor mărci de medicamente româneşti de referinţă, precum antinevralgic, algocalmin, dicarbocalm, gerovital.
Anual, aproximativ 50 de milioane de cutii de medicamente ies pe poarta fabricii. Produsele sunt distribuite atât pe piaţa autohtonă, cât şi pe pieţe europene importante: Germania, Marea Britanie, Franţa Italia, Elveţia, Cehia.


La rândul său, Jacques Nathan, country Manager Sanofi România şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Zentiva, a arătat că de 50 de ani firma este producătorul de medicamente numărul 1 din ţara noastră.
"De 50 de ani suntem producătorul de medicamente numărul 1 din România, este o reuşită remarcabilă. Acest lucru demonstrează şi confirmă strategia grupului Sanofi de a fi un partener de încredere pe termen lung al sistemului de sănătate. Avem o prezenţă diversificată şi puternică pe piaţa românească. Oferim soluţii complexe de tratament prin intermediul unui portofoliu echilibrat, ce constă în medicamente inovatoare generice, medicamente eliberate fără prescripţie medicală şi vaccinuri. Ne propunem să ne menţinem şi să ne consolidăm poziţia de lider şi în viitor'', a susţinut acesta.


Preşedintele Consiliului Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Petru Cornel Domocos, a spus că fabrica a fost printre primele care a obţinut certificat GMP (Certificatul de Bună Practică de Fabricaţie).


Jean-Marc Puppi, şeful Serviciului economic al Ambasadei Franţei în România, a subliniat că întreprinderile franceze sunt prezente în număr foarte mare în ţara noastră, investesc şi participă la pregătirea de personal şi promovează înalta tehnologie.
El a apreciat activitatea pe care Sanofi o desfăşoară în România într-un sector sensibil.


* * *
În 1962, s-a înfiinţat Uzina de Medicamente Bucureşti având ca amplasament zona industrială Dudeşti. SC Sicomed s-a constituit ca societate pe acţiuni în baza Legii 15/1990. În 1998, acţiunile societăţii s-au tranzacţionat pe Bursa de Valori Bucureşti. Societatea Sicomed S.A. a devenit 100% privata în august 2000.


La sfârşitul lui 2005, pachetul majoritar de 75% a fost preluat de compania farmaceutică cehă Zentiva.


Grupul farmaceutic Zentiva a luat fiinţă în august 2003 prin fuziunea companiilor Leciva şi Slovakofarma, principalele companii farmaceutice din Republica Cehă şi Republica Slovacă.
Comercializarea produselor din portofoliul celor două companii sub marca Zentiva a început la data de 1 septembrie 2003, în urma aprobării fuziunii de către Agenţia Antitrust din Slovacia.


În martie 2009, grupul Sanofi-Aventis a preluat compania Zentiva. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O secţie de peleţi şi un laborator pentru controlul medicamentelor, inaugurate O secţie de peleţi şi un laborator de testare şi punere pe piaţă a tuturor produselor beta-lactamice ale grupului Sanofi fabricate în afara Uniunii Europene au fost inaugurate, vineri, cu prilejul marcării a 50 de ani de activitate a fabricii Zentiva România.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Zentiva România estimează că va exporta jumătate din producţie, în următorii cinci ani Producătorul de medicamente Zentiva România, deţinut de grupul farmaceutic Sanofi, estimează că volumul exporturilor va creşte în următorii cinci ani până la 50% din producţia locală, potrivit datelor prezentate marţi de conducerea companiei, cu ocazia marcării a 50 de ani de activitate.
Zentiva vrea să exporte jumătate din producţie până în 2017 Cel mai mare producător de medicamente din România, Zentiva, fosta Sicomed sau Uzina de Medicamente Bucureşti, ar fi rămas la nivelul unei societăţi pe acţiuni care s-ar fi descurcat cu greu chiar şi pe piaţa locală, dacă nu ar fi fost preluat de compania Zentiva din Cehia şi apoi de gigantul francez...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...