Cele mai citite
 


Vrancea: Impozit pe indemnizaţiile membrilor birourilor electorale
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii birourilor electorale la alegerile din iunie vor plăti impozit pentru indemnizaţiile primite.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea, Camelia Micheş, a informat că, potrivit Codului Fiscal şi a Normelor metodologice de aplicare în categoria 'venituri din alte surse' sunt identificate ca fiind impozabile şi veniturile realizate de persoanele fizice reprezentând 'indemnizaţiile acordate membrilor birourilor electorale, statisticienilor, informaticienilor şi personalului tehnic auxiliar pentru executarea atribuţiilor privind desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, parlamentare şi locale'.
'Impozitul pe venit se calculează prin reţinere la sursă la momentul plăţii veniturilor de către plătitorii de venituri, prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului brut. Impozitul calculat şi reţinut reprezintă impozit final şi se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut', a afirmat purtătorul de cuvânt al Fiscului.
Referitor la contribuţiile sociale obligatorii, Micheş a precizat că persoanele respective au obligaţia plăţii contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate 'numai în situaţia în care nu realizează cel puţin unul din următoarele venituri: venituri din salarii sau asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din agricultură, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj şi venituri din pensii'.
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile obţinute până la data de 30 iunie 2012 se face de către Casa de Asigurări de Sănătate. AGERPRES/(AS-Mirela Andrei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Disponibilizări la Casa de Asigurări de Sănătate Focşani, 7 ian /Agerpres/ - Şapte funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea şi-au pierdut posturile, conform unei Ordonanţe de Urgenţă emisă în luna decembrie a anului trecut, prin care s-a impus o nouă organigramă.
Tulcea: Casa de Asigurări de Sănătate nu are contract cu niciun pediatru din municipiu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea nu are la ora actuală niciun contract încheiat cu vreun medic pediatru din municipiu, potrivit preşedintei instituţiei, Eugenia Vasile.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.