Cele mai citite
 


Bacău:Aproximativ 400 de cetăţeni născuţi în alte state, dar care locuiesc în judeţ, au drept de vot
duminică, 20 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr 394 de străinii, italieni, germani, francezi, spanioli ori englezi, care au în prezent drept de şedere în judeţul Bacău, sunt aşteptaţi la urne pe 10 iunie pentru a alege primarul şi consilierii localităţii unde au rezidenţă precum şi preşedintele de Consiliu Judeţean.
'Sunt cetăţeni ai Uniunii Europene având dreptul să aleagă ori să fie aleşi, aşa că în baza cu certificatului de înregistrare pe teritoriul ţării ori cu cartea de rezident alături de cea de identitate se pot prezenta la secţiile de votare', a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, comisarul şef Dumitru Tambris, şeful Serviciului Judeţean pentru Imigrări.
Potrivit acestuia, 'numele celor 394 de cetăţeni din Uniunea Europeană cu drept de vot, din cei 420 înregistraţi cu rezidenţă în judeţul Bacău, au fost transmise Biroului Electoral Judeţean şi primăriilor din 48 de localităţi băcăuane'.
Serviciul Judeţean pentru Imigrări din Bacău va avea program de lucru cu publicul şi în ziua alegerilor pentru ca străinii care vor să voteze, dar au probleme cu documentele necesare prezenţei la urne să le rezolve cu operativitate.
'Poate sunt unii care şi-au pierdut documentele ori vor să se înscrie pe o listă suplimentară. Noi le putem elibera un alt document chiar in ziua votării', a mai precizat comisarul şef Tambris. AGERPRES/(AS-Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bacău: Jandarmi, pompieri şi voluntari băcăuani sunt prezenţi la deszăpeziri în patru localităţi vrâncene Un număr de peste 200 de jandarmi, pompieri şi voluntari băcăuani erau implicaţi, sâmbătă, în patru localităţi din judeţul Vrancea, în acţiunile de deszăpezire.
Bacău: Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 104 de unităţi şcolare din judeţul Bacău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, cu cinci zile înaintea debutului noului an şcolar, relevă o statistică la zi a Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Publică.
Bacău : Un număr de 23 de voluntari olandezi au ridicat, în doar două săptămâni, un dispensar medical în comuna Coloneşti Comuna băcăuană Coloneşti are, începând de sâmbătă, un dispensar medical, construit în doar două săptămâni, de 23 de voluntari olandezi aparţinând organizaţiei ,,Werkgroep Zegveld", la iniţiativa Asociaţiei de caritate 'Betania' din Bacău şi în parteneriat cu primăria localităţii.
Bacău: 20 de cazuri de hepatită A, înregistrate în localitatea Slobozia Nouă Un focar de hepatită acută virală de tip A, maladie cunoscută şi sub denumirea de 'boala mâinilor murdare', a fost înregistrat în satul Slobozia Nouă, din comuna băcăuană Stănişeşti.
Bacău: Un număr de 1.935 de cetăţeni străini au drept de rezidenţă în judeţ Un număr de 1.935 de cetăţeni străini, provenind din 81 de state ale lumii, dintre care 21 ţări membre ale Uniunii Europene, beneficiază de drept de rezidenţă în localităţi băcăuane, potrivit datelor la zi ale Serviciului pentru Imigrări al judeţului.