Cele mai citite
 


Prof. dr. Vlad Tica, ales vicepreşedinte al Asociaţiei Europene al Medicilor de Spital
duminică, 20 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentantul Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vlad Tica a fost ales, sâmbătă, vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Medicilor de Spital (AEMH) în cadrul Adunării Generale a acestei organizaţii, desfăşurată la Varna în perioada 17 - 19 mai a.c., a informat un comunicat al Colegiului remis AGERPRES.
Preşedintele AEMH a fost ales, pentru al doilea mandat, dr. Joao de Deus din Portugalia, iar vicepreşedinţi Thomas Zilling din Suedia, dr. Mikulas Buzgo din Slovacia şi prof. dr. Vlad Tica din România.
'Pentru mine, ca medic de spital, este extrem de importantă implicarea într-o astfel de asociaţie, preocupată de condiţia medicului de spital. Printre priorităţile AEMH se numără autonomia, autoreglementarea şi autoguvernarea corpului medical, pregătirea în specialitate şi formarea profesională continuă, o largă consultate europeană şi cu organismele europene în privinţa legislaţiei europene care ne interesează, de exemplu Directiva Europeană a Timpului de Lucru şi Directiva Europeană privind Calificările Profesionale. Aceste directive sunt în discuţie în prezent, unde AEMH are un impact semnificativ reprezentând şi interesele naţionale ale organizaţiilor membre. AEMH face parte dintre cele mai importante asociaţii europene medicale şi în permanent legătură cu celelalte', a declarat prof. dr. Vlad Tica, potrivit comunicatului menţionat.
AEMH este o asociaţie profesională a medicilor de spital care are ca scop principal îmbunătăţirea tuturor aspectelor legate de condiţiile din spital din Europa. Asigurarea unor bune condiţii de muncă pentru doctori constituie o componentă extrem de importantă pentru calitatea actului medical şi siguranţa pacientului. AEMH apără interesele medicilor de spital, se implică în dezbaterile legate de directivele europene şi legislaţia naţională în ceea ce priveşte condiţiile de muncă, Directiva Europeană privind Timpul de Lucru, Directiva privind Serviciile în Sănătate, libera mişcare a profesioniştilor din sănătate, etc. AGERPRES/(AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
Peste 20.000 de medici lucrează în România, potrivit Colegiului Medicilor Peste 20.000 de medici lucrează în România, în 396 de spitale, a declarat joi, cu prilejul Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România, prof. dr.Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Oficial MS: Calitatea actului medical poate creşte în ciuda emigrării personalului sanitar Adrian Cocoş, director general în cadrul Ministerului Sănătăţii (MS), consideră că există posibilitatea creşterii calităţii actului medical chiar şi în contextul accentuării fenomenului de emigrare a personalului sanitar.
Tudor Ciuhodaru va candida pentru preşedinţia Colegiului Medicilor din România Deputatul Tudor Ciuhodaru şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Colegiului Medicilor din România (CMR), adăugând că doreşte condiţii de muncă adecvate pentru medici, salarizare corespunzătoare şi desfiinţarea "feudelor baronilor din sănătate".
Preşedintele Colegiului Medicilor din România vrea ca UE să compenseze cheltuielile cu studiile medicilor migranţi Uniunea Europeană trebuie să compenseze, sub diferite forme, cheltuielile educaţionale pentru absolvenţii facultăţilor de medicină din România care aleg să lucreze în statele europene, a declarat, duminică, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa"...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.