Cele mai citite
 


Sute de mii de japonezi, fără apă curentă după o contaminare cu formaldehidă
duminică, 20 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200.000 de case din regiunea Tokyo au rămas sâmbătă fără apă curentă, după ce într-un râu din regiune s-a găsit un nivel prea ridicat de formaldehidă, un produs chimic cancerigen, au anunţat autorităţile citate de AFP şi Kyodo.
Municipalitatea din Noda, la circa 30 km de centrul capitalei Tokyo, a anunţat că a întrerupt furnizarea apei către mare parte din locuitori. Şi în oraşul învecinat Kashiwa un mare număr de locuinţe nu mai au acces la apa de robinet.

În total, a fost sistată temporar aprovizionarea cu apă curentă a circa 210.000 de gospodării din prefectura Chiba, unde se află cele două oraşe, a precizat agenţia de presă Jiji.

Autorităţile nu au stabilit originea contaminării, dar potrivit mass-media este vorba de apele uzate de la o uzină.

Măsurătorile făcute de autorităţi în provincia Chiba, dar şi în Saitama, tot lângă Tokyo, au indicat prezenţa într-un râu din regiune a unui nivel de formaldehidă mai mare decât cel permis.

Compus chimic lichid incolor, dar cu un puternic miros caracteristic, formaldehida face parte dintre produsele considerate cancerigene de Centrul internaţional de cercetări despre cancer de la Lyon /sud-estul Franţei/.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serbia retrage de la vânzare laptele suspectat de contaminare cu o tioxină care poate cauza cancer Autorităţile sârbe au decis ca unele mărci de lapte să fie retrase de la vânzare, în pofida unor afirmaţii anterioare potrivit cărora calitatea laptelui este sigură, deşi produsul este contaminat cu o toxină care ar putea cauza cancerul, informează Associated Press.
Coloranţii din băuturile cola favorizează cancerul (experţi) Un ingredient folosit în Coca-Cola şi Pepsi este direct responsabil de diferite tipuri de cancer, atrage atenţia un grup de experţi, care solicită eliminarea acestuia din procesul de producţie. Polemica s-a iscat în jurul colorantului artificial care dă băuturilor de cola culoarea maro şi care conţine...
Alba: Primăria Sebeş a respectat legea în cazul noii instalaţii de producere de formaldehidă, susţine edilul oraşului Primarul din Sebeş, Alexandru Dăncilă, a afirmat, luni, la o zi după ce în jur de două mii de localnici au protestat împotriva planurilor companiei austrice Kronospan de a deschide în oraş o nouă instalaţie de formaldehidă, că autorităţile locale au respectat legea atunci când au eliberat autorizaţie...
Efectul cancerigen al alcoolului a fost subevaluat Potenţialul cancerigen al băuturilor alcoolice s-a dovedit subevaluat, rezultă dintr-un studiu realizat de specialişti australieni din cadrul organizaţiei nonguvernamentale Cancer Council. Date despre acest studiu au fost publicate în The Medical Journal of Australia.
Cercetătorii studiază ipoteza ca Alzheimer să fie o boală transmisibilă Prin lansarea ipotezei privind posibilitatea de transmitere a bolii Alzheimer, specialistul londonez în boli neurodegenerative John Collinge a suscitat ample temeri publice şi întrebări ale mediilor ştiinţifice, informează AFP, care a vrut să afle răspunsurile la câteva întrebări.
Alba: Focar de hepatită tip A, într-o comună de lângă Sebeş Un focar de hepatită acută virală tip A, cu 26 de persoane internate, a fost înregistrat în Câlnic, în apropiere de Sebeş, cazurile diagnosticate fiind ale unor persoane, majoritatea copii, care locuiesc în cartierul de romi amplasat la periferia comunei, fără a avea racord de apă curentă şi canalizare...