Cele mai citite
 


Bihor: O cutie de vitamina C, simbolul electoral al lui Cseke Attila, candidatul UDMR la primăria Oradea
luni, 21 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ex-ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, candidatul UDMR la Primăria Oradea, a declarat că şi-a ales ca simbol al campaniei sale electorale - Oradea sănătoasă -, o cutie de vitamina C, ''de la Cseke'', în dorinţa de a succede, în timp, savantului Albert Szent-Gyorgy, premiant Nobel, pentru descoperirea vitaminei C.
'Un savant maghiar a ajutat întreaga omenire iar eu propun ca un primar cu programul 'Oradea sănătoasă' să-i ajute pe toţi orădenii. Am ajutat Oradea şi orădenii indiferent de culoarea politică a administraţiei şi indiferent de etnia unora sau altora. În viziunea mea, Oradea sănătoasă înseamnă un sistem sanitar bine dotat şi cât mai mulţi orădeni sănătoşi', a declarat Cseke, în conferinţa de presă organizată în faţa unei farmacii de pe strada Republicii.
El a trecut în revistă proiectele pe care a reuşit să le finanţeze pentru infrastructura sistemului sanitar din Oradea şi din judeţul Bihor în timpul funcţiei sale, amintind că în ultimii doi ani şi jumătate a realizat, în primul rând, proiectul de descentralizare a spitalelor către comunităţile locale, dând posibilitatea autorităţilor locale în managementul spitalelor, a alocat fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare atât pentru reabilitare şi dotare, fiind alocate peste 20 de milioane de euro pentu spitalele orădene şi bihorene şi a introdus în 2010, pentru prima dată, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în programul naţional de cardiologie intervenţională.
''Toate acestea pentru că eu cred că Oradea merită, şi că pacientul nu are naţionalitate; când ajunge în spital, pacientul nu este maghiar, român sau de altă etnie, este doar bolnav', a subliniat Cseke.
El a precizat că îşi propune să continue la Primăria Oradea ceea ce a început ca abordare la Ministerul Sănătăţii, de a ajuta pe toţi orădenii, indiferent de apartenenţa etnică sau religioasă.
''Rolul unei autorităţi publice locale în domeniul prevenţiei este de a identifica posibilitatea de demarare a unor proiecte cu finanţarea municipalităţii şi comunicarea foarte bună către locuitori,' a spus candidatul UDMR.
Senatorul Cseke Attila a propus demararea unui program de screening pentru depistarea cancerului mamar, în condiţiile în care Spitalul Judeţean din Oradea deţine cel mai modern mamograf din ţară dar care nu este folosit suficient şi în condiţiile în care numărul femeilor afectate de această maladie a crescut îngrijorător. Populaţia ţintă vizează femeile între 50 şi 69 de ani, în Oradea existând 28.052 de femei cărora li se propun aceste analize, efectuate la trei ani, practic în jur de 9.000 de examinări anual. Municipalitatea orădeană ar putea porni un asemenea program, derulat pe cel puţin zece ani, pentru a-şi arăta efectele şi care ar putea reduce mortalitatea cu 35 %.
În finalul conferinţei de presă, Cseke Attila a împărţit ziariştilor cutii cu vitamina C, personalizate, fabricate la Tg. Mureş, cu serie şi datele de valabilitate şi expirare, cu indicaţiile obişnuite pe orice altă cutie cu vitamina C, conţinând câte 10 comprimate. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primăria Oradea doreşte organizarea unui sistem sanitar modern Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri, în conferinţă de presă, strategia municipalităţii pentru crearea unui sistem modern de sănătate, capabil să atingă în 5-10 ani standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Bihor: Mamograf digital, de ultimă generaţie, în Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a inspectat luni mamograful digital pe care Ministerul Sănătăţii (MS) l-a finanţat pentru Spitalul Clinic Judeţean din Oradea cu suma de aproape un milion de lei şi care va fi dat în folosinţă pe 1 aprilie a.c.
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...
Cseke Attila, candidat UDMR la primăria Oradea: Asigurarea funcţionării administraţiei necesită şi accesarea fondurilor europene(interviu) Candidatul UDMR la Primăria Oradea, Cseke Attila, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi propune, în cazul în care va câştiga funcţia de edil, dezvoltarea integrată a municipiului şi transformarea oraşului într-un centru regional şi internaţional, printr-o viziune bazată pe două-trei domenii...
Bihor: Deputatul UDMR Cseke Attila invită parlamentarii bihoreni la un consens privind regionalizarea Deputatul UDMR Cseke Attila, vicepreşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor, va organiza, la sfârşitul lunii ianuarie 2013, o întâlnire cu parlamentarii bihoreni şi liderii judeţeni de partide pentru a se pune de acord asupra abordării unitare privind regionalizarea şi...