Cele mai citite
 


Buzău: Peste 300 de persoane au ajuns la spital înţepate de căpuşe
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 320 de persoane din judeţul Buzău au ajuns la spital în ultimele două luni în urma înţepăturilor de căpuşe, iar o fetiţă în vârstă de 13 ani din Râmnicu Sărat a fost diagnosticată cu boala Lyme.
"De la începutul lunii aprilie, 320 de persoane au ajuns la spital după ce au fost înţepate de căpuşe. 80 dintre pacienţi sunt copii, iar unii dintre ei au fost spitalizaţi, existând suspiciunea de boală Lyme. Au fost recoltate probe de la 14 persoane înţepate de căpuşe pentru a se stabili dacă este vorba despre această afecţiune", a declarat luni pentru AGERPRES şeful Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Venera Acsinte.
Directorul DSP Buzău a precizat că în urma analizelor de laborator boala Lyme a fost confirmată în cazul unei fetiţe de 13 ani din Râmnicu Sărat, care a fost înţepată de o căpuşă în cap.
'Am primit de la Institutul Cantacuzino răspunsul prin care se confirmă un caz de boală Lyme la o fetiţă de 13 ani, elevş la Şcoala nr. 6 din Râmnicu Sărat. Ea s-a prezentat la medic, fiind înţepată de o căpuşă la nivelul scalpului. A fost internată la secţia infecţioase a spitalului din Râmnicu Sărat în perioada 12-19 aprilie, s-au recoltat probe şi a fost confirmat acest diagnostic', a mai spus medicul Venera Acsinte.
Aceasta a menţionat că în prezent fetiţa este acasă, sub tratament şi supraveghere medicală, iar în câteva zile va fi declarată vindecată.AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: 18 persoane înţepate de căpuşe în ultimele două săptămâni Un număr de 18 persoane s-au prezentat în ultimele două săptămâni cu înţepături de căpuşă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
Buzău: Aproape 200 de persoane s-au prezentat la spital cu înţepături de căpuşă În ultimele două luni, aproape 200 de persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean de urgenţă Buzău cu înţepături de căpuşă, probele de laborator confirmând două cazuri cu febră butonoasă şi patru cu boală Lyme.
Prahova: Zece persoane diagnosticate cu boala Lyme după muşcături de căpuşă, în ultima lună Zece dintre cele aproximativ 120 de persoane care s-au prezentat, în ultima lună, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti cu muşcături de căpuşă au fost diagnosticate cu boala Lyme, ele aflându-se în prezent sub tratament.
Buzău: Peste 150 de copii au ajuns la spital din cauza înţepăturilor de căpuşă Un număr de 637 de buzoieni au ajuns la spital din cauza înţepăturilor de căpuşă, cei mai mulţi - 480 - au fost adulţi, iar ceilalţi 157 au fost copii.
Buzău: Patru cazuri de gripă confirmate Primele patru cazuri de gripă au fost înregistrate în judeţul Buzău, a anunţat, joi, Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică.
Buzău: Elevii din trei localităţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, externaţi sub supraveghere medicală Toţi cei 15 elevi din localităţile Zoiţa, Ziduri şi Gura Teghii au fost externaţi joi din spitalele din Râmnicu Sărat şi Nehoiu, ei aflându-se sub supraveghere medicală.