Cele mai citite
 


Cătălina Vartic (UNPR):Vrem să atragem medici specialişti, pentru ca pacienţii să nu plece la clinici din alte judeţe
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul judeţean al UNPR Suceava, candidat al partidului la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălina Vartic, a declarat, luni, că progresiştii au vedere creşterea standardelor serviciilor de sănătate în judeţ şi atragerea de medici specialişti, pentru ca pacienţii să nu mai plece să se trateze la clinici din alte judeţe.
"Sistemul de sănătate din judeţ, în prezent, este sub cerinţele locuitorilor, mulţi dintre suceveni preferând să se trateze la clinici din Iaşi, Cluj Napoca, Bucureşti, Târgu Mureş sau Timişoara. Pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor din judeţ, susţinem că, pe lângă investiţiile în amenajarea spaţiilor medicale şi spitaliceşti, să atragem medici specialişti în domeniile deficitare şi să reuşim să creştem prestigiul Spitalului Judeţean Suceava', a spus Vartic.
În opinia lui Vartic, nu este suficient să faci doar investiţii în aparatură medicală şi în modernizarea spaţiilor din spital, CJ Suceava, ca finanţator al Spitalului, având obligaţia să sprijine şi să promoveze medicii tineri care sunt în Suceava, astfel încât aceştia să poată oferi o bună reputaţie spitalului şi o garanţie a actului medical pacienţilor.
'Vrem ca pacienţii din judeţul Suceava să nu se mai îndrepte spre clinici din alte judeţe şi am fi bucuroşi dacă, prin promovarea tinerilor specialişti, să ajungă şi la Spitalul judeţean pacienţi din alte judeţe. Vom fi mulţumiţi dacă pacienţii vor merge la Spitalul judeţean cu încredere că vor fi vindecaţi şi nu cu teama că nu vor mai apuca ziua de mâine', a spus Vartic, subliniind că numai prin susţinerea cadrelor medicale tinere, medici şi asistenţi medicali, se va ajunge la un act medical de calitate. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul secretar de stat în MS Cristian Irimie contrazice declaraţiile liderului UNPR Suceava privitoare la sistemul de sănătate Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Irimie, candidat PDL pentru o funcţie de consilier judeţean, a dezavuat, miercuri, declaraţiile liderului judeţean al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, candidat al partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, conform cărora...
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
Buşoi: Construcţia de spitale noi trebuie să fie prioritatea 1 în materie de sănătate a Guvernului Cioloş Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că prioritatea numărul unu în materie de sănătate a Guvernului Cioloş trebuie să fie construirea unor spitale noi şi, implicit, accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene pentru construcţia celor trei spitale...
Terapia intensivă va beneficia de 900 de medici specializaţi în pediatrie, la încheierea unui proiect de cooperare româno-elveţian Terapia intensivă din România va beneficia de 900 de medici specializaţi în pediatrie, în urma pregătirii în cadrul unui program de cooperare româno-elveţian, ale cărui rezultate au fost prezentate miercuri, într-o conferinţă de presă.
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...