Cele mai citite
 


Maramureş: Acţiuni pentru combaterea căpuşelor din parcurile frecventate de copii
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţia municipiului Baia Mare a demarat, luni, o campanie de tratamente specifice combaterii căpuşelor, iniţiativa fiind luată în urma numărului crescut, la nivel naţional, de persoane care au fost muşcate de căpuşe.
Acţiunea primăriei are în vedere parcurile, dar şi locurile de joacă pentru copii.
'Primăria municipiului Baia Mare, împreună cu Serviciul Public Ambient Urban, demarează o acţiune de deratizare împotriva căpuşelor. Este prima dată când se face aşa ceva la nivelul municipiului. Am luat aceste măsuri deoarece există epidemie la nivel naţional. Vom acţiona cu preponderenţă în parcuri şi zonele verzi", a spus purtătorul de cuvânt al primăriei Baia Mare, Dan Coardă.
Acţiunea de dezinsecţie a demarat cu zona parcului din apropierea Gării, urmând ca Parcul Mara, Parcul Municipal, Monumentul Ostaşului Român, Piaţa Millenium şi toate zonele în care există locuri de joacă pentru copii să fie tratate împotriva căpuşelor.
Dan Coardă a precizat că, substanţele folosite nu sunt dăunătoare pentru om. În judeţul Maramureş n-au fost înregistrate persoane care să fie muşcate de căpuşe. AGERPRES /(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Jandarmi şi artişti, într-o campanie umanitară pentru un copil de 14 ani Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Maramureş va marca Ziua Jandarmeriei Române prin strângerea de fonduri pentru un caz medical al unui băiat în vârstă de 14 ani din municipiul Baia Mare, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, comandantul instituţiei, lt.col. Florişteanu Marcel.
Maramureş: Asociaţia Autism Baia Mare a demarat o campanie publică pentru strângerea de fonduri Asociaţia Autism Baia Mare a declanşat o campanie publică pentru strângerea de fonduri prin SMS, care se desfăşoară în perioada 15 iulie - 15 octombrie în vederea asigurării continuării activităţii terapeutice cu cei 60 de copii aflaţi în programul de recuperare derulat de acest ONG.
Maramureş: Clienţii unui magazin din Baia Mare au donat 30.000 de lei pentru SJU Baia Mare, 28 iul /Agerpres/- Aproape 30.000 de lei au fost strânşi în cadrul campaniei 'Puţin cu puţin facem mult!' pentru achiziţionarea unui aparat de ventilaţie neonatală la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, precizează un comunicat de presă al instituţiei, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: SJU Baia Mare, dotat cu un rotablator de Asociaţia "Prietenii Spitalului" Preşedintele Asociaţiei "Prietenii Spitalului", Romana Furtună, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă găzduită de SJU Baia Mare, că Laboratorul de angiografie şi cateterism cardiac a fost dotat cu un rotablator, aparat utilizat de medici la implantul de stent.
Maramureş: Numărul donatorilor de sânge este în scădere, deşi se fac campanii, susţine conducerea CTS Baia Mare, 8 nov /Agerpres/- Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Maramureş din municipiul Baia Mare susţine că numărul donatorilor se află în continuă scădere, deşi periodic se fac campanii pentru încurajarea lor.
Maramureş: Campanie de prevenire a cancerului de col, în judeţ Campania de prevenire a cancerului de col uterin, care se desfăşoară în perioada 25-31 ianuarie, a stârnit interesul fetelor şi femeilor care doresc să efectueze gratuit acest control medical.