Cele mai citite
 


Aproape 1,5 milioane de copii mor anual din cauza infecţiilor diareice (OMS)
vineri, 16 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Peste 1,5 milioane de copii cu vârsta mai mică de 5 ani îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza infecţiilor diareice. Din punct de vedere al răspândirii şi frecvenţei cazurilor, aceasta este cea de-a doua cauză a mortalităţii la copii după pneumonie, au anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, informează AFP.

'Această cifră, valabilă pentru anul 2007, indică o scădere a numărului de copii care mor din această cauză, însă această scădere este în primul rând efectul diminuării coeficientului total de mortalitate la copiii de până în 5 ani, mortalitate ce atingea valoarea de 10,4 milioane de decese în 2004 şi apoi a scăzut până la 8,9 milioane de decese în 2007, conform unui oficial al OMS, Dr. Olivier Fontaine.

În 2004 numărul copiilor mai mici de 5 ani care mureau din cauza infecţiilor diareice atingea 2 milioane.

'Ceea ce ne îngrijorează este că activităţile noastre de informare cu privire la modalităţile de a-ţi feri copiii de astfel de infecţii nu au efectul dorit pentru că incidenţa mortalităţii provocată de aceste infecţii asupra mortalităţii totale nu s-a schimbat deloc în ultimii ani', a mai adăugat oficialul OMS.

Deşi există tratamente eficiente şi ieftine, în ţările sărace doar 39% dintre copiii bolnavi de diaree primesc îngrijirile medicale de care au nevoie, conform datelor UNICEF.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Pneumonie: plan de acţiune pentru a salva 5,3 milioane de copii până în 2015 (OMS/UNICEF) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) au lansat luni un plan de acţiune mondial vizând combaterea pneumoniei - prima cauză de mortalitate în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani - pentru a salva 5,3 milioane de vieţi până în anul 2015, informează AFP.
OMS şi Unicef solicită Indiei să limiteze practica defecării în spaţii neamenajate Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) au accentuat marţi nevoia urgentă pentru India, pe primul loc pe lista celor 12 ţări în care oamenii încă îşi fac nevoile în aer liber, în spaţii neamenajate, să limiteze această practică pentru a reduce incidenţa...
Dr. Olsavszky: OMS încurajează toate statele membre să continue supravegherea infecţiilor respiratorii acute severe Organizaţia Mondială a Sănătăţii încurajează toate statele membre să continue supravegherea infecţiilor respiratorii acute severe, iar furnizorii de servicii medicale sunt sfătuiţi să fie atenţi la călătorii întorşi recent din zonele afectate de noul coronavirus, a declarat marţi pentru AGERPRES dr.Victor...
OMS: Infecţii minore riscă să facă numeroase victime din cauza rezistenţei la antibiotice infecţii considerate în prezent minore riscă să facă victime din nou în cazul în care nu sunt luate măsuri la nivel global şi în mod urgent pentru a lupta împotriva rezistenţei la antibiotice, a avertizat miercuri Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP şi Reuters.