Cele mai citite
 


Olt: Peste 200 de pacienţi înţepaţi de căpuşe
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50 de persoane înţepate de căpuşe s-au prezentat în ultimele trei zile la spitalele din Slatina şi Caracal pentru îngrijiri medicale, nefiind semnalate deocamdată cazuri de borelioză, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Aceasta a afirmat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-au prezentat anul acesta 198 de pacienţi care au fost înţepaţi de căpuşe şi au primit îngrijiri medicale. Niciunul dintre pacienţi nu a necesitat internarea în spital, lor fiindu-le făcute vaccinuri antitetanos şi dezinfectări ale zonelor cu înţepături. La Spitalul municipal Caracal au fost peste 100 de cazuri de pacienţi care au susţinut că au fost muşcaţi de căpuşe şi în mai puţin de zece dintre cazuri au existat şi suspiciuni de borelioză, neconfirmate încă.
"Acolo unde au fost suspiciuni, au fost recoltate probe, li se face pacienţilor tratament preventiv dar deocamdată nu avem cazuri confirmate de persoane cu boala Lyme", a afirmat mediul Cristina Diaconu de la Spitalul Caracal.
Purtătorul de cuvânt al DSP Olt a subliniat că în judeţul Olt, deşi sunt numeroase cazurile de persoane înţepate de căpuşe, nu sunt cazuri de boala Lyme. Gabriela Gogiu a menţionat că persoanele care ajung la spital din cauza căpuşelor afirmă că au fost înţepate atunci când au mers prin iarbă, la ieşirile la grătar sau la muncile agricole.
În municipiul Slatina administraţia locală a făcut până acum de două ore dezinsecţie împotriva căpuşelor în zonele verzi, în spaţiile publice, la locurile de joacă pentru copii, în curtea şcolilor, dar şi în spaţiile publice şi căile de acces pietonal din zonele de case.AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Peste 40 de persoane au ajuns la spital din cauza muşcăturilor de căpuşe Peste 48 de persoane s-au prezentat în ultima săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce au fost muşcate de căpuşe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Vaslui: Şapte cazuri confirmate de boală Lyme Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a confirmat joi existenţa a şapte cazuri de boală Lyme sau borelioză la persoane care au fost înţepate de căpuşe.
Olt: Unitatea de transfuzie a sângelui de la spitalul din Slatina este autorizată; la Caracal, în curs de autorizare Unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar cea a Spitalului Municipal Caracal este în evaluare în vederea obţinerii respectivei autorizaţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Produse expirate folosite la dezinfecţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat că printre produsele folosite pentru dezinfecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se numără şi unele care aveau termenul de folosinţă expirat, potrivit declaraţiilor şefului DSP Olt, Andrei Iordache.
Olt: Controale ale reprezentanţilor Guvernului, Curţii de Conturi şi DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă din cadrul Corpului de Control al primului ministru efectuează începând de joi controale la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, unde verifică atât contractele de achiziţii cât şi activitatea echipei de conducere spitalului şi a compartimentelor administrative ale unităţii sanitare slătinene...
Peste 8.500 de bolnavi cu borrelioză în România În România, peste 8.500 de persoane au borrelioză, dar numărul lor este mult mai mare, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, care a invocat studii internaţionale de specialitate.