Cele mai citite
 


Prahova: Patru copii şi zece adulţi suspectaţi că au boala Lyme
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 14 persoane, între care patru copii, sunt suspectate că ar avea boala Lyme, în urma înţepăturilor de căpuşe, analizele pentru confirmarea diagnosticului fiind încă în lucru.
Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase din municipiul Ploieşti, Cătălin Vişean, începând cu data de 15 martie, peste 200 de prahoveni au ajuns la spital după ce au fost înţepaţi de căpuşe.
Conform datelor oferite, luni, AGERPRES, de către purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Dan Decebal, în cazul a 14 dintre cele peste 200 de persoane înţepate de căpuşe există suspiciunea de boală Lyme.
Astfel, este vorba despre patru copii şi zece adulţi, dar niciuna dintre aceste persoane nu mai este internată în spital în acest moment.
Analizele de laborator pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului de boală Lyme sunt încă în lucru. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Zece persoane diagnosticate cu boala Lyme după muşcături de căpuşă, în ultima lună Zece dintre cele aproximativ 120 de persoane care s-au prezentat, în ultima lună, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti cu muşcături de căpuşă au fost diagnosticate cu boala Lyme, ele aflându-se în prezent sub tratament.
Epidemiologul şef al DSP Sibiu crede că este posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Georgeta Marga, crede că este foarte posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe decât numărul raportat oficial, chiar dacă fiecare clinică privată din judeţ care face teste pentru boala Lyme este obligată să raporteze la DSP fiecare...
Sibiu: Tot mai multe persoane cu boala Lyme, după ce au fost muşcate de căpuşe Un număr mare de sibieni au fost muşcaţi de căpuşe şi au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, 22% din totalul de 314 cazuri raportate în România în 2010, adică 69, fiind doar în judeţul Sibiu, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Galaţi: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe în acest an l-a depăşit pe cel din 2015 Un număr de 353 de persoane din judeţul Galaţi au fost muşcate de căpuşe de la începutul anului, cu 34 mai multe decât în tot anul 2015, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Prahova: Toţi cei 13 copii care au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie Ploieşti au fost trimişi acasă Toţi cei 13 copii care au fost transportaţi vineri cu ambulanţele de la Şcoala din Târgşoru Vechi la Spitalul de Pediatrie Ploieşti cu suspiciunea de intoxicaţie cu o substanţă necunoscută au fost trimişi acasă, după ce medicii au constat că analizele lor erau normale.
Galaţi: Peste 450 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul sezonului cald Un număr de 454 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi sau la medicii de familie, de la începutul sezonului cald, după ce au fost muşcate de căpuşe, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică judeţene, Ani Nistor.