Cele mai citite
 


Primarul Sorin Oprescu a inaugurat Căminul pentru persoane vârstnice "Nicolae Cajal"
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general, Sorin Oprescu, a inaugurat luni Căminul pentru persoane vârstnice al Municipiului Bucureşti "Prof. acad. Nicolae Cajal", situat în sectorul 3.
Căminul este organizat în una din clădirile fostului Spital Clinic Caritas.
"Este primul aşezământ pentru îngrijirea bătrânilor, alături de o creşă de 20 de locuri, care se cheamă "La bunici". Mergem în continuare să putem face încă vreo şase, şapte stabilimente de acest gen, tocmai pentru a putea satisface cele aproximativ 4000 de cereri la nivelul Capitalei", a subliniat Oprescu.
El a spus că acest cămin se numeşte "Nicolae Cajal" în amintirea profesorului care a fost unul din oamenii apropiaţi de comunitatea bucureşteană. De altfel, pe peretele de la intrarea în cămin se află o placă din bronz cu numele acestuia.
Primarul general a mai precizat că prezenţa la inaugurarea acestui aşezământ a lui Robert Negoiţă nu este moment de campanie.
"Este mulţumirea pe care vreau să i-o aduc public pentru că, la un moment dat, nu mai aveam buget pentru acest cămin şi l-am rugat, iar el a venit şi s-a înhămat la treabă", a explicat edilul şef.
În context, primarul general a promis că va construi un spital alături de Robert Negoiţă, dacă va fi ales primar al sectorului 3.
"În sectorul 3 vrem să facem un spital, deşi principiul teritorialităţii în condiţiile sistemului asigurărilor de sănătate actual este părăsit de mult. Pentru comoditatea locuitorilor acestui sector vă promit că o să existe şi un Spital de urgenţă", a spus primarul.
Ideea a fost susţinută şi de candidatul la Primăria sectorului 3, Robert Negoiţă.
Căminul pentru persoane vârstnice al Municipiului Bucureşti "Nicolae Cajal" oferă servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică, ergoterapie şi petrecerea timpului liber, ca şi asistenţă medicală curentă, găzduire, hrănirea unui număr de 80 de persoane vârstnice care se pot îngriji singuri.
Căminul dispune de 43 de camere cu unu, două sau trei paturi, deservit de 40 de persoane. Prima persoană cazată este Maria Dragomir, care are 103 ani şi a afirmat că este foarte mulţumită de faptul că poate să beneficieze de serviciile acestui centru.
Pe listă se mai află alte 25 de persoane ce urmează a fi cazate în viitorul apropiat.
Investiţia a fost suportată de Primăria Municipiului Bucureşti şi se ridică la suma de 256.000 de euro pentru reabilitarea clădirii, în timp ce dotările au costat 24.000 de euro. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Primarul Oprescu a inaugurat primul centru din Bucureşti pentru îngrijirea bolnavilor la domiciliu Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, sâmbătă, la sediul Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, primul Centru-pilot de coordonare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu din municipiul Bucureşti, adresat persoanelor aflate în stare de dependenţă la domiciliu, ce nu pot primi asistenţă îndelungată...