Cele mai citite
 


Senat: Ministrul Sănătăţii nu va fi membru al CSAT
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plenul Senatului a respins, în şedinţa de luni, propunerea legislativă care modifica legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în sensul ca dintre membrii CSAT să facă parte şi ministrul Sănătăţii, ca reprezentant al unui 'domeniu de mare însemnătate pentru gestionarea crizelor'.
Propunerea de lege, iniţiată de mai mulţi deputaţi PDL şi PSD, a primit din partea Comisiei pentru apărare din Senat un raport de respingere, care a fost validat în plenul Senatului cu 78 de voturi pentru.
'În prezent, din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, unde se iau decizii de importanţă hotărâtoare pentru evoluţia societăţii, nu face parte ministrul Sănătăţii, ceea ce ar putea crea urmări deosebit de grave în viaţa economică, socială şi politică. Ministerul Sănătăţii are organismele şi facilităţile prin care poate să participe activ la prevenirea efectelor negative ale crizelor, la monitorizarea acestora, la raportarea rapidă şi eficientă a ameninţărilor neconvenţionale asupra securităţii naţionale. (...) Considerăm necesar ca din CSAT să facă parte şi ministrul Sănătăţii', susţin iniţiatorii propunerii de lege, în expunerea de motive.
Propunerea de lege are un caracter organic, iar Senatul este Cameră decizională în acest caz. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un deputat PDL propune ca ministrul Sănătăţii să fie membru permanent în CSAT Deputatul PDL Dan Zătreanu propune, într-o iniţiativă legislativă depusă la Camera Deputaţilor, ca ministrul Sănătăţii să fie membru permanent în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
Alba: Ministrul Sănătăţii, acuzat de "management defectuos" de deputatul PSD Călin Potor Deputatul social-democrat de Alba, Călin Potor, membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, a declarat, joi, că va solicita săptămânal demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, acuzându-l pe acesta de 'management defectuos' şi 'comunicare făcută în bătaie de joc'.
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.
Servicii medicale contra cost în spitalele publice şi tabere şcolare plătite cu voucherele părinţilor (sinteză) Posibilitatea folosirii voucherelor de vacanţă pentru taberele şcolare ale copiilor angajaţilor şi prestarea de servicii medicale contracost, la cererea pacientului, în spitalele publice constituie temele reglementate prin două propuneri legislative adoptate de Senat în această săptămână.
Bistriţa-Năsăud: "Locomotivele" partidelor pentru alegerile parlamentare - grupaj Atragerea înapoi în ţară a celor plecaţi în străinătate, problemele fermierilor şi ale agriculturii în general, dezvoltarea infrastructurii şi turismului din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt principalele priorităţi pe care spun că le vor avea în vedere dacă vor ajunge în Parlamentul României candidaţii la...
Ministerul Sănătăţii cere DSP-urilor mai multă responsabilitate Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a cerut luni direcţiilor de sănătate publică mai multă responsabilitate şi seriozitate în desfăşurarea activităţii.