Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Tichete pentru bucureştenii cu pensii mici
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de aproximativ 34.000 de bucureşteni a căror pensie nu depăşeşte valoarea de 400 lei inclusiv, din sistemul asigurărilor de stat, vor beneficia lunar de tichete sociale în valoare de 40 de lei pentru achiziţionarea de medicamente şi servicii medicale.
Tichetele vor fi acordate numai pentru bucureştenii care s-au pensionat la limită de vârstă.
"Am dorit să-i sprijinim pe cei care au pensii mai mici cu o serie de tichete pe care nu o să găsiţi nici figurile primarului în funcţie, nici ale consilierilor. Sunt tichete care uşurează viaţa acestor oameni", a afirmat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Declaraţia a fost făcută luni de către Sorin Oprescu la inaugurarea Căminului pentru persoane vârstnice al Municipiului Bucureşti "Prof. acad. Nicolae Cajal".
Conform datelor furnizate de edilul-şef, cei menţionaţi vor putea să ridice aceste tichete sociale începând cu data de 23 mai.
Tichetele vor fi primite numai de către deţinătorii de cupon de pensie de culoare roşie şi care nu cumulează două sau mai multe tipuri de pensii a căror valoare să depăşească suma de 400 de lei.
Beneficiarii îşi vor ridica tichetele pe baza cărţii de identitate şi a talonului de pensie din ultima lună doar în original, de luni până vineri între orele 9,00 şi 15,00 de la următoarele puncte: sectoarele 1 şi 6 de la Sediul PMB, Str.Independenţei nr.293, sectoarele 2 şi 3 de la Direcţia Socială de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, str. Foişorului nr.56-58, sector 3, iar cei care domiciliază în sectoarele 4 şi 5 de la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţii cu Cetăţenii din B-dul Regina Elisabeta nr.47, sect.5.
Proiectul este susţinut integral prin bugetul alocat de CGMB până în lunile august-septembrie, iar după această dată fondurile vor fi asigurate printr-o rectificare bugetară. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Silviu Prigoană acuză faptul că Sorin Oprescu face declaraţii inacceptabile în timpul campaniei electorale Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că anunţul făcut de primarul general privind acordarea de tichete pentru servicii medicale vârstnicilor este un lucru inacceptabil, având în vedere că "este interzis să faci aşa ceva în campania electorală"...
Sorin Oprescu: Avem bani pentru a asigura dotări minime în cabinetele medicale din şcolile bucureştene Toate cabinetele medicale din Bucureşti vor beneficia de dotări minime în valoare de aproximativ trei milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul general Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Sorin Oprescu: La regionalizare să se ţină cont de un spital pilon al fiecărei regiuni Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că proiectul de regionalizare a României ar trebui să ţină cont şi de un spital "pilon" pentru fiecare regiune.
Sorin Oprescu va primi însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va primi joi însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză.
Primarul Sorin Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor din zona şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat operatorilor de deszăpezire să acţioneze în noaptea de luni spre marţi cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, dar şi pe arterele principale şi cele laterale, în special la intrările în şcoli, spitale şi instituţii...