Cele mai citite
 


Timiş: Candidatul PDL la Primăria Timişoara, Gheorghe Nodiţi, vrea blocarea mafiei imobiliare
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul PDL la Primăria Timişoarei, chirurgul Gheorghe Nodiţi, promite că va acţiona energic pentru blocarea mafiei imobiliare din oraş, care a pus în pericol actul medical din anumite unităţi medicale ce funcţionează în imobile cumpărate de cetăţeni de etnie romă.
'Aţi văzut ce s-a întâmplat în imobile ale unor proprietari (romi, n.r.) care fac jocul aşa după cum doresc ei, pentru că nu au niciun fel de oprelişte din partea administraţiei locale, iar administraţia locală nu s-a gândit că o unitate sanitară nu poate funcţiona în astfel de locaţii', a declarat Nodiţi luni,într-o conferinţă de presă.
În discuţie sunt Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu', Clinica de Oncologie şi maternitatea 'Dr. Dumitru Popescu', care-şi desfăşoară activitatea în astfel de locaţii, iar proprietarii au ameninţat în repetate rânduri cu evacuarea, dacă nu li se eliberează spaţiile când vor ei. Mai mult decât atât, ei şi-au instalat fotoliile în saloanele clinicii de oncologie, printre bolnavi, iar spitalul de copii este ameninţat cu evacuarea.
Clădirea maternităţii este retrocedată şi se află în aceeaşi situaţie, iar Gheorghe Nodiţi afirmă că prima ştampilă în calitate de primar o va pune, pentru segmentul medical, pe documentele necesare construirii unui nou sediu.
'Trebuie înfiinţată o nouă maternitate, la standarde europene, gândindu-mă atât la paciente, cât şi la colegii mei care lucrează în condiţii improprii în actualul spaţiu', a spus Nodiţi.
Candidatul democrat-liberalilor timişoreni a mai punctat printre priorităţi sprijin pentru familiile sărace pentru accesul la asistenţa medicală, construirea de noi grădiniţe şi creşe în cartierele oraşului unde numărul actual al acestora este insuficient, măsuri pentru siguranţa cetăţenilor, amenajarea Pădurii Verzi ca spaţiu pentru agrement şi sport, transformarea centrului istoric al oraşului în zonă pietonală şi revizuirea intrărilor rutiere şi feroviare în Timişoara. AGERPRES/(A-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' va avea un nou corp de clădire spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara va avea un nou corp de clădire în următorii doi ani, în care vor funcţiona mai multe secţii, investiţie ce se ridică la aproape 40 de milioane de lei fără TVA.
Timiş: Aparat care determină compoziţia corporală la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' Clinica I Pediatrie a Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara beneficiază, de miercuri, de un echipament medical destinat determinării compoziţiei corporale a micuţilor internaţi aici.
Timiş: Bolnavii din Clinica de oncologie vor fi mutaţi, pentru că proprietarii romi vor să se mute în imobil Bolnavii internaţi în Clinica de oncologie din Timişoara vor fi mutaţi din actualul imobil, după ce proprietarii romi ai clădirii şi-au exprimat intenţia de a se muta acolo, de Revelion.
Timiş: Centrul de Medicină Genomică al UMF 'Victor Babeş' va avea un Registru Naţional de Boli Rare Centrul de Medicină Genomică al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara, împreună cu Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din municipiu vor avea din acest an un Registru Naţional de Boli Rare, a anunţat, vineri, prof. univ. Maria Puiu, şeful disciplinei Genetică a Universităţii de...
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Timiş: Guvernul a alocat prima tranşă de bani pentru Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' Guvernul a alocat o primă tranşă de cinci milioane de lei pentru construirea noului corp de clădire de la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara.