Cele mai citite
 


Târg internaţional de cariere în medicină
vineri, 16 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti va avea loc, în perioada 16-17 octombrie, Târgul internaţional de cariere medicale, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic, dar şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est. O nouă ediţie va avea loc şi la Cluj, pe 23 şi 24 octombrie.
Târgul este o ocazie pentru ca studenţii la medicină să afle despre oportunităţile de angajare din alte ţări.
''A 5-a ediţie a târgului internaţional de cariere medicale organizată în primăvara 2009 s-a dovedit a fi un real succes mai ales în România, care acum pare a fi ţara cea mai dinamică din Europa din punctul de vedere al recrutării medicale. Din ce în ce mai mulţi medici români lucrează în întreaga Europă şi beneficiază din plin de integrarea în UE. Ediţia a 6-a din octombrie 2009 va oferi medicilor participanţi mai multe oportunităţi de training şi muncă în 10 ţări europene, dar şi în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat. Experienţa câştigată în străinătate va aduce contribuţii semnificative la sistemul de sănătate din România, iar îmbunătăţirea situaţiei financiare a doctorilor îi va determina să lucre ze liniştiţi şi chiar să reinvestească în dezvoltarea sistemului privat de sănătate din România'', a declarat dr. Grzegorz Chodkowski, directorul târgului.
Oferta participanţilor la târg constă în peste 2.000 e posturi în ţări ca Marea Britanie, Germania, Danemarca, Irlanda, Norvegia, Olanda, Suedia, Austria, Franţa, Malta, Spania, Australia şi Noua Zeelandă. Cele mai mici salarii oferite de angajatori sunt cuprinse între 2.000-3.000 euro pe lună, pentru posturi în Germania adresate proaspeţilor absolvenţi. Salariile ajung şi la 10.000-12.000 euro pe lună pentru medicii cu experienţă.
Medicina de urgenţă, radiologia, chirurgia ortopedică, psihiatria, dermatologia, medicina internă, pediatria, chirurgia generală şi anesteziologia sunt cele mai căutate specializări.
Târgul internaţional de cariere medicale a fost organizat pentru prima oară în România, anul trecut, şi se ţine bianual în cele mai mari oraşe din Europa Centrală şi de Est.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Târg de joburi în străinătate pentru cadrele medicale Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' - Facultatea de Medicină găzduieşte, în perioada 16-17 octombrie, Târgul Internaţional de Cariere Medicale, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est, organizat de...
Concurenţă fără precedent la târgul de cariere medicale La Târgul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Cluj: Masterclass Neurochirurgical pentru studenţi şi rezidenţi, ce va reuni specialişti de talie mondială Neurochirurgi din ţară şi străinătate se reunesc la Cluj, în perioada 18-20 februarie, într-un masterclass dedicat studenţilor medicinişti şi rezidenţilor.
Cluj: Reuniune medicală dedicată diagnosticului şi profilaxiei tulburărilor respiratorii din timpul somnului Medici specialişti din ţară şi din străinătate se reunesc la Cluj-Napoca, începând de vineri, timp de trei zile, la atelierul de lucru cu tema "Tulburările respiratorii în timpul somnului - de la diagnostic la terapia cu CPAP şi ventilaţie non invazivă".