Cele mai citite
 


Tulcea: Program de monitorizare a copiilor predispuşi la obezitate
marţi, 22 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii şi asistentele şcolare din judeţul Tulcea vor participa, miercuri şi joi, la un curs de pregătire pentru monitorizarea copiilor predispuşi la obezitate.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea, Laurenţia Militaru, a declarat, luni, pentru AGERPRES că trainingul este organizat de Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului din Bucureşti.
'La cursul de instruire vor participa medici şi asistente şcolare din satul Topolog şi din oraşele Măcin, Sulina, Babadag şi Tulcea care vor fi învăţaţi cum să abordeze subiectul în relaţia cu părinţii şi copiii, dar li se vor oferi şi informaţii detaliate despre necesitatea unei alimentaţii sănătoase', a afirmat şefa DSP, Laurenţia Militaru.
Ea a mai spus că acest curs constituie o primă etapă a unui program derulat la nivel naţional pentru prevenirea obezităţii la copii, în luna noiembrie a acestui an urmând să aibă loc o primă evaluare a situaţiei în domeniu.
Potrivit unui raport făcut public recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, obezitatea şi supraponderabilitatea afectează în România 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi, o statistică a Institutului pentru Sănătate Publică relevând faptul că numărul copiilor obezi înscrişi în învăţământul primar din România s-a dublat în ultimii opt ani. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Obezitatea infantilă, "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare (OMS) Obezitatea în rândul copiilor sub cinci ani atinge cote "alarmante", devenind un "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în Africa, unde rata s-a dublat din 1990, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), preluată de AFP.
Epidemia de rujeolă în România - 3.446 de cazuri înregistrate în 37 de judeţe, cu 17 persoane decedate (grupaj) Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de judeţe ale ţării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienţilor, informează INSP pe site-ul instituţiei.
Numărul copiilor supraponderali sau obezi, în creştere în Harghita Numărul copiilor supraponderali sau obezi este în creştere în Harghita, principalii factori care duc la acest fenomen fiind de natură genetică, socială, de mediu sau comportamentală.
Crucea Roşie Română susţine campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România se alătură comunităţii internaţionale şi susţine campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO), prin organizarea unei serii de acţiuni publice, pe 22 mai, în cele mai importante oraşe din ţară.
OMS stabileşte o comisie de experţi pentru a lupta împotriva obezităţii infantile Obezitatea infantilă este o mare problemă, o provocare uriaşă pentru sănătatea publică, căreia până acum nu i s-a acordat atenţia cuvenită, a apreciat Peter David Gluckman - copreşedinte al unei comisii instituite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a lupta împotriva obezităţii în rândul...