Cele mai citite
 


34 de cazuri de borrelioză confirmate, în scădere faţă de 2011
miercuri, 23 mai 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de borrelioză confirmate, în acest an, până pe 13 mai, în ţara noastră, este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind înregistrate 34 din 208 suspecte, faţă de 62 anul trecut din 130 suspiciuni, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii.
Aceste date sunt cuprinse într-un raport al Ministerului Sănătăţii privind afecţiunile provocate de muşcătura de căpuşe, prezentat premierului Victor Ponta.
Conform raportului, începând din anul 2010, atât borrelioza Lyme, cât şi encefalita de căpuşe sunt afecţiuni monitorizate, aflate în supraveghere epidemiologică. În prezent, infecţia cu borrelioză este diagnosticată şi tratată în toate judeţele ţării printr-o arondare teritorială organizată în cadrul acestei supravegheri.
Potrivit MS, sezonul de activitate intensă a căpuşelor, în condiţiile climatice din România, este în lunile mai-iunie.AGERPRES
Notare
Comentarii
de Dr Iosif Szanto
As dori sa intreb si eu, de cand se declara Boala Lyme, in Romania, si unde trebuie declarata? Personal am diagnosticat pe putin 35 pacienti, intr-un an, fara cei cu Lyme seronegativ, di doar seropozitivi concreti. De unde scoate ministerul datele astea? Sunt incluse si clinicile din tzara, sau doar cele din Bucuresti?? Din cate stiu, in Spitalul de Infectioase din Cluj Napoca apar mult mai multe cazuri decat numarul de cazuri publicat de minister pentru toata tzara! Cred ca e ori o dezinformare, ori o lipsa de informare! Va multumesc! Iosif

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Numărul cazurilor de borrelioză confirmate, în scădere faţă de 2011 Numărul cazurilor de borrelioză confirmate, în acest an, până pe 13 mai, în ţara noastră, este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind înregistrate 34 de cazuri din 208 suspecte, faţă de 62 anul trecut din 130 suspiciuni, a anunţat printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii...
Peste 8.500 de bolnavi cu borrelioză în România În România, peste 8.500 de persoane au borrelioză, dar numărul lor este mult mai mare, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, care a invocat studii internaţionale de specialitate.
Cluj: Laboratoarele de parazitologie ale USAMV testează căpuşe pentru a depista prezenţa bolii Lyme Clujenii muşcaţi de căpuşe pot apela de acum înainte şi la laboratoarele Facultăţii de medicină Veterinară ale USAMV pentru a aflat dacă parazitul este infestat sau nu cu boala Lyme, supranumită şi boala cu o mie de feţe.
Harghita: A crescut numărul muşcăturilor de căpuşe; nicio confirmare de boală Lyme Miercurea Ciuc, 4 mai /Agerpres/- Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe a crescut, în ultimele zile, în Harghita, de când vremea s-a încălzit.
Epidemia de rujeolă în România - 3.446 de cazuri înregistrate în 37 de judeţe, cu 17 persoane decedate (grupaj) Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de judeţe ale ţării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienţilor, informează INSP pe site-ul instituţiei.
Harghita: Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe este în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut în ultimele săptămâni.