Cele mai citite
 


Cea mai mică inimă artificială i-a fost implantată unui bebeluş de 16 luni
miercuri, 23 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O inimă artificială, 'cea mai mică implantată vreodată', a salvat timp de 13 zile viaţa unui bebeluş de 16 luni, fiind apoi înlocuită cu o inimă adevărată, provenită de la o donaţie de organe, a anunţat luni celebrul spital Bambino Gesu din Roma, citat de AFP.
'În luna martie, la spitalul Bambino Gesu, a fost implantată pentru prima oară în lume cea mai mică inimă artificială existentă', a spus într-un comunicat Antonio Amodeo, din conducerea spitalului.

Copilul suferea de miocardită şi de o gravă infecţie a sistemului de asistenţă ventriculară artificială care-i fusese implantat înainte. Aşteptând o donaţie de organ pentru transplant, el n-ar fi supravieţuit dacă n-ar fi primit, provizoriu, prototipul experimental trimis de National Institute of Health (NIH) din Statele Unite.

Prototipul de 11 g consta dintr-o pompă de titan, iar implantarea sa a durat opt ore, fiind de extremă complexitate. După 13 zile s-a putut efectua cu succes transplantul unei inimi adevărate.

'La aproape două luni de la intervenţie, copilul se simte excelent', a încheiat profesorul Amodeo.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cehia: Intervenţie de transplant a unui cord artifical O echipă de medici, de la Institutul pentru Medicină Clinică şi Experimentală din Praga, a realizat o intervenţie chirugicală de înlocuire a inimii unui pacient cu o inimă artificială, compusă din două pompe mecanice, conform presei din Cehia, transmite Xinhua.
Brăila: Un bebeluş cu o malfomaţie congenitală la inimă, transportat la Cluj cu un elicopter SMURD Un bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu o malfomaţie congenitală la inimă şi care avea nevoie urgentă de operaţie a fost transportat duminică, la Cluj, cu un elicopter SMURD.
Prima grefă de trahee artificială este un succes Primul pacient căruia i s-a grefat o trahee artificială cu celule stem, într-un spital suedez în luna iunie, se simte bine. De curând s-a efectuat şi al doilea transplant de acelaşi tip. Potrivit unui articol publicat în revista The Lancet, pacientul, un eritrean de 36 de ani, 'se simte bine de patru...
UPDATE Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
Premieră naţională la IUBCvT Târgu Mureş, primul pacient român cu o inimă artificială va beneficia de un transplant de cord Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi că aici urmează să aibă loc o nouă premieră naţională, constând în transplantarea unui cord primului pacient român care a avut implantat...
Italia/Veneto: Un medic italian refuză să-i facă transplant de inimă unui român Un cardiochirurg de la un spital din Padova /nord/, chemat la un spital din Mestre, lângă Veneţia, regiunea Veneto, pentru a decide asupra unui transplant de inimă pentru un pacient român, a refuzat să facă operaţia, încercând să-l expedieze în România, informează vineri cotidianul Il Gazzettino din...