Cele mai citite
 


Fotbal: Industria sexului din Ucraina mizează pe Euro 2012
miercuri, 23 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Industria sexului din Ucraina mizează pe creşterea veniturilor cu ocazia Campionatului European de fotbal 2012, sinonim cu o afluenţă de clienţi străini, însă mai multe organizaţii nonguvernamentale amintesc că această ţară este cea mai atinsă din Europa de virusul SIDA, scrie AFP.

"Prostituatele din Kiev se pregătesc activ pentru Euro 2012", ce va avea loc între 8 iunie şi 1 iulie în Ucraina şi Polonia, asigură un site ucrainean care oferă servicii sexuale.


Unele prostituate vor studia "istoria ţărilor participante la Euro 2012 şi noţiuni de fotbal" pentru a atrage mai mulţi clienţi, precizează site-ul, confirmând temerile grupului feminist ucrainean FEMEN, care a înmulţit acţiunile de protest topless contra "turismului sexual" în timpul campionatului.


Deşi prostituţia e ilegală în Ucraina, în ţară ex-sovietică sunt între 52.000 şi 83.000 de prostituate, dintre care 11.000 la Kiev, conform estimărilor ramurii ucrainene a ONG-ului internaţional Alliance VIH/Sida.
Celelalte trei oraşe gazdă nu sunt mai prejos: la Doneţk şi Harkov sunt peste 3.000, iar la Lvov, aproape 2.500, potrivit aceleiaşi surse.
O prostituată de 24 de ani din Kiev, Nataşa, speră să aibă destui clienţi pentru a-şi putea lua maşină, deşi admite că fanii vor fi absorbiţi de competiţie.


"Toţi bărbaţii sunt la fel, iar pentru ei fotbalul şi berea sunt lucrurile cele mai importante, dar n-or să petreacă toată noaptea bând bere", a afirmat ea pentru AFP, într-o conversaţie telefonică.
În plus, mai multe prostituate îşi vor mări tariful în timpul Euro, spune Olena Ţukerman, care conduce un ONG, Legalife, care apără drepturile acestor femei.


Ea asigură că la prostituatele 'VIP', care vorbesc limbi străine, unde serviciile costă acum între 100 şi 200 de euro ora, "tarifele pot creşte de două, chiar de trei ori". Cu atât mai mult, adaugă ea, cu cât şi unii poliţişti corupţi "au dublat şi uneori chiar triplat" preţul mitei primite.
Ucraina e în prezent ţara europeană cea mai afectată de virusul SIDA, cu o prevalenţă a virusului HIV în rândul adulţilor de 0,54%, conform ultimelor estimări ale Alliance VIH/Sida


Fără nici o surpriză, prostituatele sunt printre grupurile cele mai afectate: 24% dintre ele sunt seropozitive la Kiev şi aproape la fel la Doneţk, arată un studiu de anul trecut al acestei organizaţii.


Mai multe prostituate şi bordeluri din Kiev au asigurat pentru AFP că sunt conştiente de risc şi folosesc prezervative. Totuşi, cifrele preliminare ale acestui ONG arată că doar 60% dintre prostituate exclud categoric orice raport sexual fără prezervativ. Altele sunt gata să folosească prezervativul pentru o sumă mai mare.


Mai mult, "90% din clienţi propun să nu folosească prezervativul", afirmă Irina, o fostă prostituată.
AGERPRES (Mircea Lazaroniu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: EURO 2012 - Listele cu loturile de 23 de jucători vor fi depuse la UEFA până pe 29 mai la prânz Cele 16 selecţionate calificate la turneul final al Campionatului European de fotbal din Ucraina şi Polonia (8 iunie - 1 iulie) urmează să înainteze la UEFA listele definitive cu cei 23 de jucători cel târziu pe 29 mai la prânz, a anunţat forul continental.
Fotbal: EURO 2012 - Ucraina avertizează suporterii străini să se vaccineze împotriva pojarului Ministerul Sănătăţii din Ucraina i-a avertizat pe suporterii care vor vizita ţara la Campionatul European de fotbal din această vară să fie vaccinaţi împotriva pojarului, din cauza unei epidemii izbucnite recent, transmite Associated Press.
Ucraina interzice fumatul în public înainte de Euro 2012 Parlamentul ucrainean a interzis joi fumatul în majoritatea locurilor publice, o decizie ce intervine înainte de Campionatul European de Fotbal 2012 din iunie, pe care îl găzduieşte împreună cu Polonia, informează Associated Press.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Unul din şapte europeni purtători ai virusului HIV nu ştie că este contaminat (raport) Unul din şapte europeni purtători ai virusului HIV nu ştie că este contaminat, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de recordul de contaminări din 2015 pe continentul european din cauza creşterii incidenţei virusului în Rusia, informează marţi AFP, citând un raport al Centrului...
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.