Cele mai citite
 


Galaţi: Criza vaccinului antirabic a luat sfârşit
miercuri, 23 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima tranşă de 100 doze de vaccin antirabic a ajuns, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase 'Cuvioasa Parascheva', după ce, în ultima săptămână, acest vaccin a lipsit din Galaţi.
Din 15 mai, de când s-au epuizat dozele de vaccin antirabic, pacienţii muşcaţi de animale au fost trataţi cu ser antirabic, produs care acordă imunitate pe termen scurt pacientului, vaccinarea fiind amânată cu două săptămâni.
Acum, că în oraş au ajuns dozele de vaccin antirabic, pacienţii care au fost muşcaţi în ultimele şapte zile de câini vor fi anunţaţi telefonic să se prezinte la spital, pentru vaccinare.
'Ministerul Sănătăţii ne-a informat că se vor importa aproximativ 30.000 de fiole din acest vaccin. Sper însă că Institutul Cantacuzino îşi va rezolva problemele şi că vaccinul va putea fi produs în continuare la noi în ţară', a declarat, marţi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Spitalul de Boli Infecţioase are vaccin antirabic doar pentru două luni Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a primit aproximativ 200 de doze de vaccin antirabic, care îi ajunge pentru cel mult două luni, a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Mihaela Ganea.
Galaţi: Spitalul de Boli Infecţioase a rămas fără vaccin antirabic Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi nu mai are de zece zile nicio doză de vaccin antirabic, deşi are fondurile necesare procurării acestuia, a declarat miercuri presei, directorul instituţiei, Mihaela Ganea.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Judeţul mai are nevoie de aproximativ 4.000 de doze de vaccin hexavalent Galaţi, 20 oct /Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 2.976 de doze de vaccin hexavalent, dar pentru vaccinarea copiilor la termen precum şi a celor restanţieri ar mai fi nevoie de încă 4.000 de doze, au informat joi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...