Cele mai citite
 


Protocol de colaborare Patriarhia Română-MEDAS pentru servicii medicale
miercuri, 23 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un protocol de colaborare pentru prestarea de servicii medicale specializate a fost încheiat, marţi, de Patriarhia Română şi Centrul medical MEDAS.
Protocolul, care a fost semnat de către episcopul vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul, şi de doctor Simona Iolanda Ateia, director general al centrului, stipulează că MEDAS va asigura servicii medicale clinice şi paraclinice fără plată personalului clerical şi neclerical din cadrul Administraţiei Patriarhale.
Potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române, serviciile medicale oferite fără plată constau în consultaţii medicale de specialitate, generale şi de medicina muncii, consultaţii şi înscrieri la medicul de familie, analize şi investigaţii de laborator, precum şi investigaţii de imagistică medicală atât decontate de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, conform normelor legale, cât şi nedecontabile acolo unde starea pacienţilor impune acest lucru şi există indicaţia medicului specialist.
Un protocolul similar a fost încheiat şi cu Arhiepiscopia Bucureştilor, în decembrie 2011, conform căruia MEDAS asigură servicii medicale gratuite personalului clerical şi monahal, precum şi beneficiarilor din centrele de îngrijiri paliative şi aşezămintele medico-sociale ale Arhiepiscopiei Bucureştilor.
"Protocolul încheiat astăzi este o continuare a celui încheiat deja cu Arhiepiscopia Bucureştilor, ale cărui efecte încep să se vadă. Un exemplu concludent în acest sens îl reprezintă acţiunea 'Caravana speranţei' în cadrul căreia, cu ajutorul Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române şi a consilierilor sociali din Episcopia Buzăului şi Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, am identificat cazurile care necesitau ajutor medical şi suport medicamentos, din satele sinistrate în urma ninsorilor abundente din luna februarie a acestui an", a declarat Simona Iolanda Ateia.
La rândul său, episcopul vicar Ciprian Câmpineanul a exprimat speranţa că această cooperare a Patriarhiei cu MEDAS va fi una rodnică şi a mulţumit atât pentru iniţiativa salutară a încheierii protocolului cu Arhiepiscopia Bucureştilor, prin care se oferă servicii medicale persoanelor defavorizate, cât şi pentru protocolul încheiat marţi prin care sunt oferite servicii gratuite, în special de medicină a muncii, personalului din cadrul Administraţiei Patriarhiei Române. AGERPRES/(AS - Daniel Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Tulcea: Bugetul pentru investigaţii paraclinice, majorat faţă de cel din 2013 Bugetul pentru investigaţii medicale paraclinice alocat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea în acest an a crescut cu peste 43% faţă de cel de anul trecut, potrivit directoarei instituţiei, Eugenia Vasile.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Tulcea: Casa de Asigurări de Sănătate nu are contract cu niciun pediatru din municipiu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea nu are la ora actuală niciun contract încheiat cu vreun medic pediatru din municipiu, potrivit preşedintei instituţiei, Eugenia Vasile.
Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală În data de 7 decembrie 2010, Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală în cadrul Unirea Shopping Center, aripa Călăraşi - demisol, pe B-dul Corneliu Coposu nr. 2A (cu acces din aleea către parcarea Unirea/ Carrefour). Noua clinică oferă servicii medicale integrate clinice şi paraclinice...