Cele mai citite
 


Botoşani: Secţie de spital închisă din cauza lipsei de igienă
vineri, 16 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activitatea Secţiei de urologie a Spitalului Judeţean 'Mavromati' a fost suspendată, joi, după ce inspectorii sanitari au constatat mai multe abateri de la normele de igienă.
Potrivit directorului medical al spitalului, Mihaela Miler, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au descoperit prezenţa în secţie a stafilococului auriu, care favorizează infecţiile nozocomiale.
'Joi a fost externat ultimul pacient de pe secţie. Acum se lucrează la punerea la punct a circuitul materialelor sanitare de pe secţie şi la crearea acelei săli pentru pansament septic. După ce vor fi terminate acestea se va face o dezinfecţie în toată secţia, după care vom chema din noua Sanepidul pentru a face noi testări şi analize de laborator. Dacă testele ies bine, atunci vom deschide secţia din nou', a spus acerasta.
Până la redeschiderea secţiei, cazurile urgente vor fi direcţionate pe Secţia de chirurgie a spitalului, unde a fost amenajat un salon special pentru bolnavii care erau trataţi pe urologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arme promiţătoare împotriva stafilococului auriu, care sfidează medicina Noi arme promiţătoare împotriva stafilococului auriu, bacterie rezistentă la multe antibiotice şi care face în Statele Unite mai multe victime decât sida, au fost prezentate la Congresul mondial asupra bolilor infecţioase, care s-a încheiat marţi la San Francisco.
Botoşani: Protest la Spitalul Judeţean 'Mavromati' Zeci de angajaţi ai Laboratorului de analize medicale al Spitalului judeţean 'Mavromati' din Botoşani au protestat, marţi, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii unităţii de a externaliza laboratorul. Lucrătorii laboratorului au întrerupt activitatea, după ce au fost anunţaţi că activitatea...
Botoşani: Spitalul Judeţean Mavromati, încadrat în categoria a treia Botoşani, 10 mai/ Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ar putea fi încadrat în categoria a treia de clasificare, potrivit unei evaluări făcute de o comisie special constituită la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani. Potrivit directorului economic al DSP, Teodor Ferariu...
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' ar putea deveni cel mai mare spital din ţară Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea deveni, în urma comasării cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, cel mai mare spital din ţară. Managerul instituţiei, medicul Ovidiu Mimor, a anunţat, joi, că noua organigramă a instituţiei, prevede existenţa...
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean Mavromati după ce un medic a acuzat asistentele şi infirmierele de incompetenţă Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", Viorel Iliuţă, a dispus, sâmbătă, declanşarea unei anchete administrative, după ce un medic neonatolog de pe Secţia de obstretică-ginecologie a sesizat lipsa de competenţă a unor asistenţi medicali.