Cele mai citite
 


Alba: Laboratorul DSP-ului, acreditat din nou, după 11 ani
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laboratorul de microbiologie, chimie sanitară şi toxicologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba a fost din nou acreditat RENAR (marca naţională de acreditare), după 11 ani, pe partea de analiză a apei, la peste un an de la reluarea procesului de acreditare.
Dr. Mirela Dăian, medic şef, a declarat, miercuri, la inaugurarea oficială a acestuia, că Laboratorul dispune de echipamentul necesar pentru efectuarea analizelor de apă.
'În 2000 a fost al treilea laborator în ţară care a obţinut acreditarea. A fost o muncă titanică, o muncă de pionierat la acea vreme. Din păcate, ulterior, după 2001, nu s-a înţeles importanţa acestui proces de acreditare. Toţi cei care s-au perindat la conducerea DSP-ului nu au înţeles importanţa acreditării laboratorului şi, ca atare, nu s-au implicat. O acreditare presupune, pentru menţinerea ei, auditul de supraveghere, iar fiecare audit costă', a declarat Mirela Dăian, care a adăugat că au mai fost două tentative de acreditare.
'Astăzi încheiem un capitol. Este un pas spre pasul doi, spre acreditarea pe alte componente', a spus şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, cel care încă de la instalarea sa în această funcţie, în urmă cu peste un an, a afirmat că unul dintre obiectivele sale este acreditarea RENAR a laboratorului.
Efortul financiar a însumat circa 100.000 de lei, majoritatea din resurse proprii.
Laboratorul DSP-ului este şi singurul din judeţ care efectuează analize de toxicologie industrială.
Prezent la inaugurare, prefectul Dan Coriolan Simedru a subliniat că odată cu obţinerea acreditării, toate probele de apă se vor putea face rapid, în Alba, şi nu la laboratoarele din judeţele învecinate, ceea ce însemna 'costuri mult mai mari şi timp suplimentar'.
'Acest laborator nu este un moft, ci o necesitate', a conchis prefectul de Alba.
Din cauză că Laboratorul nu era acreditat, amenzile date de DSP Alba erau contestate în instanţă de cele mai multe ori. AGERPRES/(A - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Laboratorul DSP, acreditat după un deceniu în care a fost doar autorizat Laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba a obţinut acreditarea RENAR după mai bine de un deceniu în care a fost doar autorizat, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul economic al DSP, Gabriela Stan.
DSP Alba: În judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, susţine că în judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie, respectiv şapte, comparativ cu numărul de pacienţi, şi, în consecinţă, ar trebui regândită structura medicală.
Alba: Majoritatea izvoarelor publice, necorespunzătoare bacteriologic, cu nitraţi sau amoniu Mai puţin de 20% din izvoarele publice analizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în acest an corespund din punct de vedere al calităţii apei, majoritatea celor 142 de surse examinate fiind necorespunzătoare bacteriologic sau chimic, unele conţinând şi nitraţi sau amoniu.
Alba: Directorul executiv al DSP pleacă la o firmă de consultanţă în management sanitar Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horia Timiş, renunţă la funcţia pe care a deţinut-o patru ani pentru a pleca în sistemul privat, la o firmă de consultanţă în management sanitar.
Alba: Sediul DSP, renovat după 20 de ani, după ce veniturile instituţiei au crescut cu 63% Sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba a fost complet renovat pentru prima dată după 20 de ani, după ce veniturile proprii ale instituţiei au crescut în 2016 cu 63% faţă de 2015, iar aceşti bani puteau fi folosiţi pentru reparaţii capitale sau puşi la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, potrivit...
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.