Cele mai citite
 


Arad: La SCJU a fost finalizată reamenajarea Blocului Operator şi a Secţiei de ATI
miercuri, 23 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 23 mai /Agerpres/- La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost finalizate lucrările de extindere, reabilitare şi modernizare a Blocului Operator, respectiv de modernizare, reamenajare şi extindere a Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 5.400.000 lei, din care numai aparatura medicală a costat 3.363.000 lei.
'Investiţia a vizat refacerea Blocului Operator şi a secţiei de ATI, conform normelor europene, toate cele 11 săli de operaţie fiind amenajate şi echipate conform acestor norme. Reamenajarea Blocului Operator a costat 2.050.000 lei, în vreme ce reamenajarea Secţiei de ATI a costat 970.000 de lei, în plus fiind achiziţionată şi aparatură medicală nouă, în valoare de 3.363.000 lei. Întreaga finanţare a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii, împreună cu Consiliul Judeţean Arad', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, conf. univ. dr. Teodora Olaru, manager general al SCJU.
Potrivit sursei citate, între dotările achiziţionate sau aflate în curs de achiziţionare, destinate Secţiilor ATI şi Chirurgie din cadrul SCJU, se numără: aparatură pentru anestezie, staţii centrale de monitorizare a pacienţilor, mese de operaţie, lămpi scialitice, instrumentar chirurgical, turn pentru chirurgia laparoscopică şi angiograf mobil, în viitorul apropiat, SCJU urmând să mai primească aparatură medicală în valoare de circa 1 milion de Euro..
'Lucrări de refacere şi modernizare a Blocului Operator se află în derulare şi la fostul Spital Municipal (astăzi secţie a SCJU. n.red.), valoarea investiţilor de aici fiind de 600.000 lei', a mai adăugat managerul general al SCJU Arad. AGERPRES /FOTO PE FLUX /(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad beneficiază de noi dotări constând în aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de circa 1,2 milioane de euro, aparatura fiind achiziţionată de către Consiliul Judeţean (CJ).
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Echipamente medicale noi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad Trei secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unitate spitalicească subordonată Consiliului Judeţean, vor fi dotate cu echipamente noi.
Satu Mare: Peste 2 milioane lei pentru Spitalul Judeţean Ministerul Sănătăţii a alocat peste 2,3 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi pentru modernizarea unor săli de la blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare.