Cele mai citite
 


Bihor: O educatoare depistată cu TBC şi aproape 150 de copii cu suspiciune de infectare
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O educatoare a fost depistată cu tuberculoză (TBC), ea prezentând pericol de îmbolnăvire pentru aproximativ 150 de copii, precum şi pentru familiile acestora şi personalul grădiniţei.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, 147 de copii care frecventează Grădiniţa 27 din Oradea, membrii familiilor acestora, dar şi personalul grădiniţei au fost testaţi pentru depistarea bacilului Koch, după ce educatoarea, care în urma unei răceli a rămas cu o tuse rebelă la tratament, şi-a făcut analize amănunţite la Dispensarul TBC.
"Diagnosticul a fost confirmat săptămâna trecută, iar educatoarea a fost internată în spital pentru tratament", a declarat şeful DSP Bihor.
Potrivit lui Pîrcioagă, odată cu confirmarea diagnosticului, personalul grădiniţei a fost supus unui control amănunţit, iar celor 147 de copii şi aparţinătorilor li s-a efectuat testul pentru depistarea bacilului Koch, rezultatul urmând să fie comunicat în cursul zilei de joi.
Dr. Pîrcioagă a precizat că nu s-a suspendat activitatea grădiniţei, nu s-a impus instituirea carantinei şi închiderea unităţii, dar s-a efectuat dezinfectarea riguroasă a spaţiului grădiniţei. După obţinerea rezultatelor, în cursul zilei de joi, Direcţia de Sănătate Publică va lua măsurile ce se impun. AGERPRES/(AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Patru copii cu reacţie pozitivă la tuberculină, în cazul educatoarei descoperite cu TBC Patru din cei 147 de copii suspecţi de contaminare cu bacilul Koch de la educatoarea depistată cu TBC au prezentat o reacţie pozitivă la testul cutanat cu tuberculină, ceea ce conduce la examinări aprofundate.
Dr. Călin Sonea, medic DSP Bihor: Tuberculoza este prevenibilă, prin vaccinare Tuberculoza este o problemă de sănătate publică în România, ca de altfel şi la nivel global, dar populaţia trebuie să ştie că boala poate fi eradicată şi este prevenibilă prin vaccinare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Nicolae Călin Sonea, medic primar sănătate publică, medic şef în cadrul Direcţiei...
Mureş: Numărul cazurilor de tuberculoză este în scădere, în urma campaniilor de vaccinare Medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, Csiki Iren Zsuzsanna, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în judeţ s-a înregistrat în acest an o scădere a numărului cazurilor de tuberculoză umană, de la 295 câte figurează în statistica pe anul 2014, la 216 în anul în curs, faptul fiind o...
Bihor: Anchetă epidemiologică a DSP la FMF, după ce trei studenţi străini au fost depistaţi cu TBC Oradea, 27 oct /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică Bihor desfăşoară o anchetă epidemiologică la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, după ce în rândul studenţilor s-au înregistrat trei cazuri de TBC.
Bihor: O treime din bolnavii de tuberculoză nu sunt diagnosticaţi la timp, afirmă specialiştii Cu toate că, din 2004, numărul persoanelor bolnave de tuberculoză la nivel mondial este în descreştere, în continuare unul din trei bolnavi de TBC nu este diagnosticat din timp, a subliniat, vineri, dr. Zoia Bitea, director executiv adjunct sănătate publică şi programe, Direcţia de Sănătate Publică (DSP)...
Bihor: Proiect pentru reintegrarea socio-profesională a bolnavilor de tuberculoză Un grup de 53 de pacienţi cu tuberculoză au participat săptămânal, timp de nouă luni, la grupuri de psihoeducaţie şi grupuri de reintegrare socio-profesională, într-un proiect derulat de Asociaţia pentru sprijinirea pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă (ASPTMR) filiala Oradea.