Cele mai citite
 


Constanţa: Centru de cardiologie intervenţională inaugurat la Spitalul Judeţean, investiţie de un milion de euro
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un modern centru de cardiologie intervenţională a fost inaugurat, miercuri, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, investiţie de aproape un milioan de euro realizată printr-un parteneriat public privat.
Parteneriatul este între Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa care administrează spitalul judeţean şi firma Cardioscan din Timişoara.
Centrul de cardiologie intervenţională Cardiolife din cadrul SCJU are un laborator de angiografie şi cateterism cardiac care este dotat cu un coronaroangiograf de ultimă generaţie şi cu toate echipamentele auxiliare necesare desfăşurării activităţii la cele mai înalte standarde.
Prezent la inaugurare, preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu, a menţionat că centrul are trei dintre cei mai buni specialişti în cardiologie intervenţională din ţara noastră şi din Europa, care ''cu priceperea, harul şi sufletul lor'' au salvat până în prezent mii de oameni, ceea ce se va întâmpla de acum înainte şi în judeţul Constanţa, scăzând astfel rata mortalităţii la persoanele cu afecţiuni cardiace.
''La Constanţa, în Dobrogea, nu se va mai muri cu zile pentru cei care ajung în viaţă la spitalul judeţean. Asta este marea performanţă. (...) Şi vom forma aici şi alţi medici şi asistente'', a afirmat Nicuşor Constantinescu.
Conform prefectului judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, realizarea respectivei investiţii reprezintă ''un plus de imagine'' pentru spital şi ''un plus de încredere şi şansă la viaţă'' pentru pacienţi.
Cardiologii intervenţionişti vor putea efectua în centrul de la Constanţa, conform specialiştilor, proceduri diagnostice de angiografie coronariană şi periferică, dar mai ales toată gama de intervenţii cardiovasculare minim invazive terapeutice - angioplastii coronariene şi periferice cu implant de stent, denervare renală, resincronizare cardiacă, implant de stimulatoare cardiace şi defribilatoare automate.
Beneficiarii vor fi pacienţii cu infarct miocardic acut, angină pectorală instabilă, cardiopatie ischemică cronică, arteriopatie periferică, boala carotidiană, hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, aritmii cardiace şi moarte subită cardiacă.
La inaugurarea centrului de cardiologie intervenţională au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentari, cadre medicale, precum şi un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a oficiat o slujbă de sfinţire. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrele de cardiologie intervenţională - o necesitate În insuficienţa cardiacă există un risc de moarte subită prin aritmii cardiace tratamentul modern se face fie prin diferite proceduri de stimulare - peece maker - fie prin defibrilator implantat, tratament inclus în ghidurile europene a declarat dr.Dan Deleanu, preşdintele Societăţii Române de Cardiologie...
Arad: A fost inaugurată noua secţie de cardiologie intervenţională Noua secţie privată de cardiologie intervenţională din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost inaugurată, miercuri, aceasta fiind una dintre cele mai moderne din ţară, investiţia ridicându-se la peste un milion de euro.
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
Suceava: Parteneriat public-privat de peste un milion de euro la Spitalul Judeţean Centrul de Cardiologie şi Radiologie de la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a fost inaugurat, investiţia în valoare de peste un milion de euro fiind realizată printr-un parteneriat public - privat cu Centrul medical Med New Life Bucureşti şi cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ)...