Cele mai citite
 


Fostul secretar de stat în MS Cristian Irimie contrazice declaraţiile liderului UNPR Suceava privitoare la sistemul de sănătate
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Irimie, candidat PDL pentru o funcţie de consilier judeţean, a dezavuat, miercuri, declaraţiile liderului judeţean al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, candidat al partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, conform cărora sistemul de sănătate din judeţ este sub cerinţele populaţiei, mulţi dintre suceveni preferând să se trateze la clinici din Iaşi, Cluj Napoca, Bucureşti, Târgu Mureş sau Timişoara.
Irimie a spus că, în ultimii patru ani, s-au făcut investiţii importante în Spitalul Judeţean, alocându-se mari sume de bani atât de la bugetul local, cât şi cel de stat, în modernizarea şi dotarea secţiilor, sălilor de operaţii şi ambulatorul de specialitate. Totodată, el a precizat că, personal, s-a implicat în a sprijini reabilitarea clădirilor din spitalului vechi, pentru că avea cunoştinţă despre faptul că o investiţie într-un spital nou era imposibilă deocamdată.
'Văd în discursul Cătălinei Vartic că face apel să fie aduşi medici tineri. Sunt absolut de acord până la un punct. Nimeni nu vine însă acolo unde nu are condiţii. Acum sunt condiţii, la Suceava, de clinică universitară. Pot afirma că sunt multe clinici în ţară care nu au dotările pe care le are spitalul din Suceava. În ultimii patru ani, s-au angajat la Suceava 13 medici tineri. Problema nu este la Suceava, ci în celelalte localităţi care nu pot atrage medici', a spus Irimie, adăugând că, în ceea ce priveşte poziţiile sale publice referitoare la corpul medical de la Suceava, Vartic ar trebui să şi le nuanţeze, pentru a nu jigni tot corpul medical.
Cătălina Vartic a declarat, luni, că nu este suficient doar să faci investiţii în aparatură medicală şi în modernizarea spaţiilor din spital, subliniind că datoria CJ Suceava, ca finanţator al Spitalului Judeţean, este să sprijine şi să promoveze medicii tineri din Suceava, astfel încât aceşti specialişti să ofere o bună reputaţie spitalului.
'Vrem ca pacienţii din judeţul Suceava să nu se mai îndrepte spre clinici din alte judeţe şi am fi bucuroşi dacă, prin promovarea tinerilor specialişti să ajungă şi Spitalul judeţean să atragă pacienţi din alte judeţe. Vom fi mulţumiţi şi dacă pacienţii vor merge la Spitalul judeţean cu încredere că vor fi vindecaţi şi nu cu teama că nu vor mai apuca ziua de mâine', a spus Vartic. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cătălina Vartic (UNPR):Vrem să atragem medici specialişti, pentru ca pacienţii să nu plece la clinici din alte judeţe Liderul judeţean al UNPR Suceava, candidat al partidului la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălina Vartic, a declarat, luni, că progresiştii au vedere creşterea standardelor serviciilor de sănătate în judeţ şi atragerea de medici specialişti, pentru ca pacienţii să nu mai...
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.