Cele mai citite
 


Galaţi: Peste 13.000 de preşcolari şi elevi nu au acces la serviciile unui medic
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 13.000 de preşcolari şi elevi din 28 de unităţi de învăţământ din Galaţi sunt privaţi de accesul la serviciile unui medic şcolar sau ale unui stomatolog, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES directorul Serviciului de Asistenţă Medicală al municipiului Galaţi, dr. Costinela Georgescu.
Potrivit acesteia, cei 20 de medici şcolari, dintre care cinci stomatologi, şi cei 60 de asistenţi de medicină şcolară sunt nevoiţi să acopere necesarul de triaj, vaccinări şi toate celelalte servicii medicale şi în unităţile de învăţământ care nu au medic.
Georgescu a spus că la Cabinetul medical şcolar nr. 8, la care sunt arondaţi peste 2.950 de copiii din şase unităţi de îvăţământ, nu există medic, ci doar un post vacant.
'Lipsa medicului de la acest cabinet generează multiple dificultăţi în organizarea propriu-zisă a tuturor activităţilor specifice cum ar fi campanii de vaccinare, competiţii sportive, examene de bilanţ, triaj epidemiologic, acţiunile de prevenire şi combatere a bolilor transmisibile, dar şi în îndeplinirea corectă a tuturor responsabilităţilor privind sănătatea preşcolarilor şi şcolarilor care frecventează unităţile de învăţământ arondate', a spus Georgescu.
Ea a mai spus că la cabinetele medicale dentare de la Colegiul Naţional 'Costache Negri', unde sunt arondaţi 3.300 de copii de la cinci unităţi şcolare şi de la Colegiul de Industrie Alimentară 'Elena Doamna', unde sunt arondaţi 6.800 de elevi şi preşcolari de la 17 unităţi şcolare există câte un singur post de medic, dar şi acela vacant.
Georgescu a menţionat că în Galaţi, cei 15 medici şcolari de medicină generală şi 60 de asistenţi medicali şcolari trebuie să aibă grijă de sănătatea a peste 25.000 de copiii. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care, potrivit legii, unui medic i-ar trebui repartizaţi maximum 1.500 de copiii, iar unui asistent de medicină şcolară, maximum 800 de elevi şi preşcolari. Un medic şcolar stomatolog şi un asistent nu ar trebui să aibă în grijă mai mult de 1.500 de copii.
,,În momentul de faţă, Serviciul de Asistenţă Medicală al Primăriei are două posturi vacante pentru medici şcolari şi trei posturi pentru medici dentişti, în şcoli. De asemenea, există 16 posturi vacante pentru asistenţi medicali şcolari. Nici măcar ocuparea acestor posturi n-ar rezolva cu totul problema, dacă e să judecăm în funcţie de numărul optim de angajaţi impus de norme', a spus Georgescu. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Galaţi: Asistentă medicală agresată de un pacient care a consumat etnobotanice O asistentă medicală de la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi a fost agresată, joi, de un pacient agitat, femeia suferind un traumatism cranio-cerebral.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Directorul DSP Cluj: Este nevoie de performanţă în medicina şcolară Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, apreciază că este nevoie de performanţă în medicina şcolară, de o asistenţă medicală de specialitate cu înaltă pregătire, dar şi de un plan naţional pentru promovarea sănătăţii, profilaxia şi monitorizarea bolilor copiilor.
Galaţi: Asistenta de pe ambulanţa implicată în gravul accident de pe DN 25 a murit Asistenta medicală de pe ambulanţa implicată în gravul accident de circulaţie produs marţi pe DN 25 în comuna gălăţeană Barcea a decedat.