Cele mai citite
 


Iaşi: A crescut numărul virozelor şi pneumoniilor
vineri, 16 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Numărul virozelor respiratorii şi al pneumoniilor înregistrate în judeţul Iaşi, în primele două săptămâni ale lunii, a crescut, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Potrivit unui raport al Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, în cursul acestei săptămâni în judeţ s-au înregistrat 6.620 de cazuri de viroze respiratorii, cu 1.031 mai multe faţă de săptămâna anterioară, şi 1.069 de cazuri de pneumonii, faţă de 906 cazuri înregistrate în ultima săptămână din septembrie.
Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a spus că până acum nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.
Cei mai expuşi la îmbolnăriviri au fost 2.025 copii cu vârste cuprinse între între 5 - 14 ani, 2018 copii cu vârste între 1 - 4 ani şi 1.135 de persoane cu vârste între 15 şi 29 de ani.
În ce priveşte pneumoniile, numărul cel mai mare s-a înregistrat la copii cu vârsta cuprinsă între 1- 4 ani, 279 cazuri, urmaţi de 245 copii cu vârste între 5- 14 ani şi 192 cu vârsta între 15 - 29 de ani.
'Recomandăm cetăţenilor, în special persoanelor vârstnice, să evite aglomeraţia şi contactul cu persoanele bolnave. De asemenea, trebuie spălate mâinile des, mai ales după suflarea nasului şi dupa venirea în contact cu alte persoane bolnave. Mai trebuie avută în vedere izolarea persoanei bolnave de restul familiei, într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic. Bolnavul trebuie să folosească batiste igienice în caz de tuse sau strănut', a declarat presei Marius Voicescu.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A crescut numărul virozelor în ultima săptămână Numărul cazurilor de gripă virală este în creştere în judeţul Iaşi, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi în baza datelor oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile.
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut cu 25% Peste 2.100 de viroze respiratorii şi peste 800 de pneumonii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în ultima săptămână de raportare, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică...
A început campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere Primii beneficiari ai vaccinării împotriva gripei sezoniere au fost 40 de bătrâni de la Căminul de Bătrâni 'Schitu Darvari' din Bucureşti.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână, în scădere Aproximativ 1.500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere cu circa 200 de cazuri comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în scădere la nivel judeţean Aproximativ 1.700 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian...
Dâmboviţa: Numărul virozelor, în creştere Numărul virozelor este în creştere la nivelul judeţului Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţând aproape 800 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.