Cele mai citite
 


Gorj: ITM a dispus amendarea firmei care a montat cazanele la Spitalul Judeţean
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au finalizat ancheta în cazul celor două explozii produse la centrala Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi au decis ca firma SC PGB SRL, cea care s-a ocupat de montarea cazanelor, să fie amendată cu 4.000 de lei, unitatea spitalicească primind un avertisment.
Primul eveniment s-a produs în data de 24.12.2011, iar al doilea în timpul cercetării celui dintâi, în data de 08.01.2012. Ambele s-au produs la centrala termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu din strada Progresului, numărul 18.
"Incidentul din data de 24.12.2011 s-a produs, conform expertizei INSEMEX Petroşani, din cauza funcţionării defectuoase a arzătorului de la cazanul numărul 2 şi/sau numărul 3, fapt ce a permis pătrunderea în interiorul cazanului a gazului metan şi sub influenţa curentului de aer generat de ventilator a migrat până în tunelul colector de fum. Temperatura în canalul colector a preîncălzit amestecul aer-gaz metan şi scânteia produsă ulterior de electrozii arzătorului a aprins amestecul care a explodat. Incidentul din data de 08.01.2012 s-a produs, conform expertizei INSEMEX, din cauza funcţionării defectuoase a arzătorului de la cazanul numărul 1, fapt ce a permis pătrunderea în interiorul cazanului a gazului metan. Ca şi în cazul evenimentului anterior, şi aici are loc un rateu de aprindere cu acumulare a amestecului de aer-metan în cazan şi aprinderea acestuia de la scânteia produsă de electrozii de aprindere de la arzător", a precizat, miercuri, inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu.
Prima explozie a distrus pereţii dinspre est şi dinspre centrală ai canalului de fum şi o parte din bolta tunelului de evacuare a gazelor de ardere. A doua explozie s-a produs în interiorul cazanului numărul 1, când arzătorul a dat un rateu de aprindere şi a avut loc acumularea amestecului de aer - gaz metan în cazan şi aprinderea acestuia de la scânteia produsă de electrozii de aprindere de la arzător.
La primul eveniment au fost încălcate prevederile articolului 13, litera a, din Legea 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, iar la al doilea eveniment au fost încălcate prevederile articolului 13, litera q, din Legea 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă.
"Pentru abaterea constatată şi consemnată la capitolul l1 se sancţionează SC PGB SRL cu amendă de 4.000 de lei, iar pentru abaterea constatată si consemnată la capitolul m 1, se sancţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu cu avertisment, conform articolului 5, aliniatul 2 din OG 2/2001, cu modificările ulterioare", a mai precizat George Romanescu. AGERPRES/ (AS-Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Anchetă la Novaci, după de o femeie însărcinată în 3 luni a murit O femeie în vârstă de 32 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, a murit, joi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul Orăşenesc Novaci.
Gorj: Anchetă în cazul unui accident de muncă petrecut în localitatea Padeş O echipă mixtă formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a început, joi, ancheta în cazul unui accident de muncă petrecut la o exploatare forestieră în punctul 'Valea Ursului', din comuna Padeş.
Gorj: Managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu s-a autosesizat în cazul unui bebeluş mort Managerul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Cristian Vlădoianu, a declarat, luni, că la nivelul unităţii medicale a fost constituită o comisie care va ancheta moartea unui nou-născut, după ce părinţii acuză medicii Secţiei de Pediatrie de malpraxis.
Gorj: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu după ce o tânără internată a murit O tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat, miercuri dimineaţă, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină.
Gorj: Procurorii deschid o anchetă în legătură cu moartea în spital a femeii însărcinate din Târgu-Cărbuneşti Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care o femeie însărcinată, din Târgu-Cărbuneşti, a murit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul...
Gorj: O infirmieră riscă să-şi piardă slujba, după ce a venit la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice O infirmieră în vârstă de 45 de ani, angajată a Secţiei Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, ar putea fi demisă din funcţie, după ce a venit la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Maria...