Cele mai citite
 


Iaşi: A crescut numărul celor diagnosticaţi cu boala Lyme
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 11 persoane au fost confirmate cu boala Lyme în primele cinci luni ale lui 2012, faţă de cele 10 cazuri înregistrate în cursul anului trecut, susţin reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, conf.univ.dr. Carmen Dorobăţ, a declarat, miercuri, că zilnic peste 50 de persoane ajung la unitatea medicală crezând că au fost muşcate de căpuşe.
'Au fost sute de consultaţii. Zilnic vin în medie 50 de persoane care cred că sunt muşcate de căpuşe. Nu trebuie să se creeze panică. Trebuie ştiut faptul că au fost cazuri mai agresive decât altă dată din cauza bacteriei care determină boala Lyme', a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Conform medicului, cei muşcaţi de aceste insecte trebuie să meargă la spital pentru a primi tratamentul adecvat. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme medicii recomandă ca să fie folosită încălţămintea închisă şi şosete, iar locul unde se stă pe iarbă trebuie să fie verificat din punct de vedere igienic. AGERPRES/(AS-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Au fost confirmate două noi cazuri de boală Lyme Două noi cazuri de boală Lyme în judeţul Galaţi, provocate de muşcătura de căpuşă, au fost confirmate clinic şi serologic, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Vaslui: Şapte cazuri confirmate de boală Lyme Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a confirmat joi existenţa a şapte cazuri de boală Lyme sau borelioză la persoane care au fost înţepate de căpuşe.
Iaşi: Căpuşele au băgat un mire în spital Un mire a fost adus, duminică dimineaţa la secţia exterioară a Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost muşcat de căpuşe în timp ce făcea fotografiile de nuntă.
Peste 240 suceveni muşcaţi de căpuşe, unul diagnosticat cu boala Lyme Peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava de la începutul acestui an, doar una fiind diagnosticată cu boala Lyme în urma testării.
Sibiu: De trei ori mai puţini pacienţi cu boală Lyme faţă de anul trecut Numărul sibienilor înţepaţi de căpuşe şi cu boală Lyme a scăzut în acest an faţă de 2015, potrivit datelor furnizate joi, AGERPRES, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.
Iaşi: Campanie umanitară pentru patru copii abandonaţi în sediul primăriei din Podu Iloaei Autorităţile locale şi conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi au demarat o campanie umanitară pentru patru copiii din judeţ care au fost abandonaţi chiar în sediul primăriei din oraşul Podu Iloaei.