Cele mai citite
 


Ieşenii care au probleme cu dantura, trataţi la Baza Clinică de Învăţământ a Facultăţii de Medicină Dentară
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care nu dispun de resurse financiare îşi pot tratata afecţiunile dentare la Baza Clinică de Învăţământ a Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină Gr.T.Popa din Iaşi, la preţuri moderate, în cadrul proiectului Caravana Profilaxiei.
Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, a declarat, pentru AGERPRES, că în lunile mai - iunie cetăţenii cu afecţiuni dentare pot beneficia consultaţii gratuite şi de reducere substanţială a tratamentelor de specialitate, iar în perioada septembrie - octombrie pot beneficia de discount-uri şi pentru protezare sau implanturi.
'Prin programul pe care îl derulez în prezent, denumit Caravana Profilaxiei Generale şi Orale, se urmăreşte atât consultaţia gratuită a pacienţilor atât în cadrul caravanei cât şi în Baza Clinică de Învăţământ a Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină Gr.T.Popa din Iaşi, pe perioada lunilor mai şi iunie, pregătind lotul de pacienţi consultaţi gratuit pentru tratamente care vor începe din septembrie-octombrie în facultate. Astfel se acordă un sprijin real celor din municipiu sau din judeţul Iaşi sau din judeţele din Moldova. Acordăm acest sprijin pornind cu această Caravană a profilaxiei generale şi orale pe timpul căreia identificăm pacienţi şi potenţial pacienţi cu o sănătate orală precară, fie influenţată de o stare generală alterată sau dacă nu îşi cunoaşte această stare, cu o stare orală afectată care poate influenţa la rândul ei starea generală', a spus prof.univ.dr Norina Forna.
Potrivit sursei citate, pentru tratarea unei carii, cu sau fără tratament de canal, pacienţii vor trebui să achite între 5 şi 15 lei, în funcţie de gravitatea cazului şi materialul folosit, preţul unui astfel de tratament în cabinetele stomatologice private fiind de până la 100 lei. În aceeaşi Bază Clinică de Învăţământ a Facultăţii de Medicină Dentară pentru coroanele metalice sau provizorii pacienţii vor achita până la 20 de lei, pentru o proteză elastică, care în orice cabinet privat este de 1.200 de lei, la Bază este de 350 de lei, iar pentru o coroană ceramică preţul scade de la 120 de euro la 150 de lei iar în ceea ce priveşte protezele mobile de până la şapte dinţi acestea costă 150 de lei, iar peste şapte dinţi absenţi proteza parţială costă 180 lei. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Intervenţie live de implantologie orală, în premieră didactică naţională la Facultatea de Medicină Dentară Reprezentanţii Facultăţii de Medicină Dentară, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, au efectuat, vineri, în premieră didactică naţională, un implant multiplu, intervenţie chirugicală transmisă la distanţă pentru studenţii facultăţii.
Iaşi: Aproximativ 1.000 de persoane investigate termografic Aproximativ 1.000 de pacienţi care se aflau în curs de tratatament în Baza Clinică de Învăţământ a Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF 'Gr.T.Popa' Iaşi, au fost investigaţi termografic, iar pe baza termogramelor obţinute s-a putut institui un tratament corect ţinând cont de particularitatea...
Iaşi: Studenţii de la Medicină Dentară vor simula intervenţii dificile şi efectuarea de implanturi cu ajutorul investigaţiilor 3D Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară (FMD) vor avea prilejul ca din anul universitar 2012-2013 să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu, prin intermediul unui sistem de simulare asistată 3D şi a unui robot ce va putea permite nu doar învăţarea primilor paşi în medicina...
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Iaşi: Lecţii gratuite pentru păstrarea igienei dinţilor Ieşenii au primit, vineri, lecţii gratuite de păstrare a igienei orale, în cadrul "Caravanei Profilaxiei", eveniment organizat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Al.I.Cuza din Iaşi.
Iaşi: Decanul Facultăţii de Medicină Dentară, premiat de Academia Română Decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi, profesor universitar doctor Norina Consuela Forna, a declarat, joi, că primit din partea Academiei Române premiul 'Iuliu Haţieganu' pentru 'Tratat de protetică clinică şi terapia edentaţiei parţiale'...