Cele mai citite
 


Ion Rotaru: Propunerea domnului Nicolăescu de desfiinţare a asigurărilor sociale de sănătate nu este fezabilă
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, susţine că propunerea fostului ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de desfiinţare a asigurărilor sociale de sănătate nu este 'fezabilă' şi trebuie fundamentată pe calcule care să demonstreze că această iniţiativă va avea şi rezultate.
'Ceea ce propune domnul Nicolăescu vine în contradicţie cu fundamentarea pe care o are Legea 95 şi schimbă total filosofia privind finanţarea în sănătate. Nu este cea mai fezabilă astăzi şi trebuie analizată şi fundamentată pe nişte calcule, care să demonstreze cât este de profitabilă şi dacă va avea şi rezultate. Personal am rezerve astăzi, pentru că prevede o schimbare radicală a modului în care se finanţează sănătatea şi poate genera imposibilitatea de a accede la actul de sănătate în cazul anumitor persoane', a declarat Rotaru.
Fostul ministrul al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a propus desfiinţarea completă a asigurările sociale de sănătate, care ar putea fi înlocuite cu o taxă de solidaritate şi cu asigurări private complementare.
'Vrem să desfiinţăm complet asigurările sociale de sănătate, adică să nu se mai plătească cele 10,7 puncte procentuale din venitul salariatului. Acestea vor fi înlocuite cu contribuţia bugetului de stat, cu o taxa de solidaritate care poate fi în funcţie de calculele pe care le vom face ca pachete de servicii medicale undeva între 3 şi 5% din salariul fiecărui om în parte şi, bineînţeles, cu asigurări private complementare care pot fi deductibile din impozitul pe venit al fiecărui salariat', a explicat Nicolaescu. AGERPRES/(A, AS-Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Taxa fast-food, doar un mijloc de suplimentare rapidă a bugetului MS Fostul ministru al Sănătăţii, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că taxa pe fast-food nu este fundamentată pe vreun principiu medical, fiind doar 'un mijloc de suplimentare rapidă' a bugetului Ministerului Sănătăţii (MS).
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...
Noul ministru al Sănătăţii trebuie să combată corupţia PDL din CNAS /liderul PSD/ Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, trebuie să combată "corupţia Partidului Democrat Liberal din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate" şi să schimbe actualul preşedinte al Casei, a declarat vineri preşedintele Partidului Social Democrat /PSD, opoziţie/, Victor Ponta.
Premierul Boc: Guvernul are de promovat săptămâna viitoare taxa clawback şi impunerea genericelor în Sănătate Premierul Emil Boc i-a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, noului ministru al Sănătăţii, Ladislau Ritli, să pregătească actele normative privind implementarea taxei clawback aplicabilă producătorilor de medicamente şi pentru impunerea medicamentelor cu denumire generică pe lista compensatelor, pentru...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii, subsumată reformei în sănătate Deciziile pe care le vom lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri...