Cele mai citite
 


MS: 500 de posturi vacante din sistemul sanitar, deblocate
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 500 de posturi vacante din sistemul sanitar au fost deblocate, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, printr-o hotărâre de guvern aprobată miercuri de Executiv.
Potrivit unui comunicat al MS, actul normativ prevede deblocarea a 500 de posturi vacante atât pentru unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi pentru cele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.
''Este un prim pas pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar şi alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical'', a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, potrivit comunicatului.
Dintre cele 500 de posturi ce urmează a fi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar.
Restul de 200 de posturi se vor repartiza Institutului Regional de Oncologie Iaşi pentru demararea activităţii şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" Iaşi în vederea reorganizării activităţii.
Institutul Regional de Oncologie din Iaşi este o unitate nou înfiinţată care va demara activitatea începând din acest an.
În vederea acestui demers, o parte din personal, mai exact personalul cu specialitatea oncologică, a fost preluat de la Spitalul de Urgenţă ''Sf Spiridon''. Pentru completarea schemei de personal, însă, astfel încât să poată începe activitatea, este nevoie de mai multe posturi care au fost repartizate prin acest act normativ.
De asemenea, posturile repartizate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ''Sf Spiridon'' Iaşi completează schema de personal în urma reorganizării secţiei de oncologie şi trecerii acesteia către Institutul de Oncologie. Posturile neocupate de aceste unităţi pot fi redistribuite de Ministerul Sănătăţii.
Deblocarea posturilor se face cu încadrarea unităţilor sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală, în perioada Sărbătorilor Pascale Nouă spitale şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti vor asigura, în perioada 15 - 17 aprilie, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, asistenţa medicală de urgenţă în Capitală.