Cele mai citite
 


Nycomed se aşteaptă la o profitabilitate în scădere cu 12%, în urma introducerii taxei de claw-back
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania Nycomed se aşteaptă la o profitabilitate redusă cu minimum 12%, în urma introducerii taxei de claw-back, a declarat, miercuri, directorul general al companiei Lavinia Oprea.
"Nu pot da o cifră exactă pentru că nu avem calculaţiile pe anul fiscal care tocmai s-a încheiat, dar va fi redusă profitabilitatea cu minimum 12% din cauza introducerii taxei de claw-back", a precizat aceasta.
Pentru anul 2012, Nycomed îşi propune o cifră de afaceri mai mare cu 10,5%, în condiţiile în care, în 2011, aceasta a fost de 12,5 milioane de euro. Nivelul acesteia a putut fi atins, pe de o parte, prin extinderea portofoliului de medicamente, inclusiv produse preluate de la alte companii, iar pe de altă parte prin măsurile de contracarare a concurenţei foarte mari, creată de invadarea pieţei de noi produse generice în ariile terapeutice în care compania activează.
Vânzările Nycomed pe piaţa românească au fost de 10,84 milioane de euro în 2011, în creştere comparativ cu 2010, când acestea s-au ridicat la 9,81 milioane de euro.
O scădere a vânzărilor a avut loc în 2009, comparativ cu 2008, când acestea s-au redus de la 10,2 milioane de euro la 8,4 milioane de euro.
Pe de altă parte, directorul companiei a anunţat că vor fi lansate două noi produse în sfera de cardiovascular şi, respectiv, oncologie. Lansarea primului produs este prevăzută pentru ultimul trimestru din 2012, probabil luna octombrie, în timp ce al doilea produs, dedicat sferei oncologice, va ajunge pe piaţă anul viitor, cel mai probabil în semestrul la doilea.
Ea a adăugat că, în România, companiei îi lipsesc din portofoliu produsele dedicate problemelor de metabolism, mai exact pentru diabet, dar şi cele care tratează afecţiuni cardiovasculare şi oncologice.
Nycomed deţine preponderent în portofoliu produse originale (medicamente cu patent), poziţionate în top 3 cele mai bine vândute în clasă.
Compania are în România 70 de angajaţi.
Nycomed Pharma, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel mondial, a fost preluată de grupul Takeda, cel mai mare producător de medicamente din Asia. Înainte de preluare, producătorul elveţian de medicamente era controlat de patru fonduri private de investiţii. În urma achiziţiei, Takeda a urcat de pe locul 16 pe locul 12 între producătorii mondiali de medicamente.
Nycomed a avut venituri de 3,2 miliarde de euro în 2010 şi un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 775 de milioane de euro.
Compania este prezentă pe majoritatea pieţelor europene. AGERPRES/(A - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Unul din 3 români suferă de afecţiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului mărit Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Octavian Popa (MSD): Valoarea pieţei de pharma, 9,5 miliarde de lei, în 2011 Valoarea estimativă a pieţei pharma în anul 2011, fără a lua în considerare produsele pentru care nu este nevoie de prescripţie medicală şi vaccinurile, este de 9,5 miliarde de lei, a declarat, pentru Agerpres, Octavian Popa, director financiar la compania Merck Sharp&Dohme (MSD) România.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
APMGR: Scoaterea medicamentelor ieftine din sistemul de compensare va avea efecte catastrofale asupra pacienţilor Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) susţine că eliminarea medicamentelor ieftine din lista de compensate ar afecta grav populaţia cu venituri reduse, majoritatea pacienţilor cronici şi ar avea un impact bugetar ''extrem'' de redus.