Cele mai citite
 


Procedură medicală, minim-invazivă, pentru pacienţii cu tumori maligne hepatice
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă procedură medicală, minim-invazivă, ce se adresează pacienţilor cu tumori maligne hepatice, se efectuează, începând de miercuri, în România, la un an de la inaugurarea primului spital clinic cu servicii medicale complete Sanador.
Procedura constă în chemoembolizarea cu microsfere resorbabile, intervenţie efectuată şi introdusă pentru prima dată în România de dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie imagistică medicală, preşedintele Societăţii Române de Radiologie Intervenţională.
Noua procedură medicală se adresează pacienţilor cu tumori maligne hepatice, atât primare (neoplasm hepatic, hepatocarcinom), cât şi secundare (metastaze de alte tipuri de tumori maligne, frecvent neoplasm de colon).
"Este o procedură minim-invazivă, care presupune externarea pacientului la 24, maxim 48 de ore, după intervenţie. Se realizează cu anestezie locală, introducându-se un microcateter în arterele din ficat, care vascularizează tumora respectivă. În aceste vase, ulterior se injectează microsfere încărcare cu substanţe chimioterapice, care au rolul de a distruge tumora din interior, dar şi de a opri fluxul sangvin către tumoră. Intervenindu-se doar pe vasele tumorale, concentraţia locală (intratumorală) de chimioterapic va fi mai mare, iar reacţiile adverse mult minimizate, în special cele sistemice (în restul organismului)", a declarat dr. Bogdan Popa.
Intervenţia se efectuează într-o sală de operaţie dotată cu echipament angiografic de ultimă generaţie, care permite preluarea şi stocarea imaginilor de înaltă rezoluţie, din interiorul ficatului (angiograma).
Pentru o tumoră sunt necesare două-trei intervenţii pe an, iar între ele monitorizarea se face prin examinare cu computer tomograf sau RMN şi analize de sânge.
Colaborarea cu oncologul este absolut necesară, pacientul fiind monitorizat şi tratat ulterior de către acesta. Preţul unei proceduri este de 7.900 lei.
Dr. Bogdan Popa a subliniat că acest tip de intervenţie nu vindecă, ci este paliativ, singurul tratament fiind cel chirurgical de îndepărtare a tumorii. El asigură însă o viaţă mai bună celor afectaţi.
Potrivit acestuia, tratamentul este conform ghidurilor europene.
Sanador a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 16,2 milioane de euro, în creştere cu 60% faţă de 2010. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanador lansează, în premieră naţională, chemoembolizarea cu microsfere absorbabile, procedura medicală pentru pacienţii cu tumori maligne hepatice La un an de la inaugurarea primului spital clinic cu servicii medicale complete, Sanador,unul dintre operatorii de top de pe piaţa serviciilor medicale private din România, lansează în premieră naţională chemoembolizarea cu microsfere absorbabile, intervenţie efectuată şi introdusă pentru prima...
Procedee intervenţionale de tratament al tumorilor hepatice maligne Prof. dr. Katarina Malagari, expert internaţional în procedee intervenţionale de tratament al tumorilor hepatice maligne, a operat pentru prima dată în România, la Spitalul Sanador, efectuând patru intervenţii de chemoembolizare hepatică cu microsfere absorbabile.
Prof. dr. Katarina Malagari, expert internaţional în procedee intervenţionale de tratament a tumorilor hepatice maligne, a operat pentru prima dată în România, la Spitalul Sanador După ce a lansat în luna mai a acestui an, în premieră naţională, chemoembolizarea cu microsfere absorbabile, Sanador, unul dintre operatorii de top de pe piaţa serviciilor medicale private din România, a beneficiat luni, 17 decembrie, de vizita, în cadrul spitalului, a d-nei prof. dr. Katarina...
SPITALUL SANADOR ESTE ATESTAT CA PRIMUL CENTRU DE EXCELENȚĂ ÎN CHEMOEMBOLIZAREA HEPATICĂ CU MICROSFERE TANDEM, DIN EUROPA CENTRALĂ ȘI DE SUD-EST Spitalul Sanador a devenit primul centru de excelență în chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile din Europa Centrală și de Sud-Est și al doilea din Europa, după cel din Universitatea Heidelberg, Germania.
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.