Cele mai citite
 


Sibiu: Anchetă DSP la cantina unei grădiniţe după ce mai mulţi copii au avut probleme gastrice
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 13 copii de la o grădiniţă din municipiul Sibiu au avut dureri gastrice şi doi dintre ei au fost duşi de părinţi la spital după ce au mâncat la cantina unităţii preşcolare.
"Doi copii au vărsat marţi şi au fost duşi la Pediatrie la Urgenţă de către părinţi, dar deocamdată nu ştim diagnosticul. Tot marţi alţi 11 copii au vărsat, o parte la grădiniţă, alţii acasă şi nu au mai venit astăzi la grădiniţă. Am chemat DSP-ul ca să vadă dacă este vreo problemă la cantina grădiniţei, deocamdată nu s-a găsit, continuă analizele de laborator. Până acum nu am avut nicio problemă. În total avem o sută de copii care servesc masa la cantina noastră, astăzi cantina este deschisă", a declarat miercuri pentru AGERPRES directoarea Grădiniţei nr. 28, Lucaciu Maria.
Conform acesteia, copiii care au vărsat mâncaseră marţi la micul dejun pâine cu unt şi gem şi au băut lapte, iar la prânz au mâncat ciorbă cu zarzavat, orez cu pui şi câte un măr.
Contactată de corespondentul AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Simona Berariu, a declarat că nu ştie nimic despre această situaţie.
"Eu nu ştiu nimic, decât că trei specialişti de la noi, epidemiologi, s-au dus la Grădiniţa 28 şi avem şi altele pe cap, avem de făcut rapoarte", a spus şefa DSP.
Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, profesorul Constantin Gorun, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că "nu există o problemă gravă la Grădiniţa 28, specialiştii DSP nu au găsit probleme deocamdată în mâncare sau la condiţiile de igienă'. AGERPRES/(A-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Bacterii coliforme descoperite în alimente, la o grădiniţă unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit Treisprezece copii de la o grădiniţă din municipiul Sibiu au avut dureri gastrice şi doi dintre ei au fost duşi de părinţi la spital, în urmă cu cinci zile, după ce au mâncat la cantina unităţii preşcolare, inspectorii sanitari descoperind în alimentele consumate de cei mici bacterii coliforme şi E Colli...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Sibiu: Directorul SCJU susţine că şeful DSP va fi desemnat să verifice legalitatea unor contracte semnate tot de el Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Adrian Şanta, susţine că şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Gabriel Budescu, va fi desemnat de ministrul Sănătăţii să verifice legalitatea unor contracte semnate tot de el, în perioada în care era directorul Spitalului...
Botoşani: Anchetă epidemiologică la o grădiniţă, după o suspiciune de meningită meningococică Autorităţile sanitare au declanşat o anchetă epidemiologică la o grădiniţă din Botoşani, după ce un copil, în vârstă de trei ani şi jumătate, a fost internat pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' cu suspiciune de meningită meningococică, a declarat directorul adjunct...
Buzău: Comisie de anchetă a CJ pentru verificarea situaţiei de la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Managerul general al Spitalului judeţean de urgenţă Buzău, dr.Marius Anastasiu, a refuzat, luni, să comenteze imaginile prezentate de televiziuni în care mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie sunt legaţi de paturi, motivând că ''este un fapt minor faţă de problemele mari cu care se confruntă...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.