Cele mai citite
 


A început campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere
vineri, 16 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Primii beneficiari ai vaccinării împotriva gripei sezoniere au fost 40 de bătrâni de la Căminul de Bătrâni 'Schitu Darvari' din Bucureşti.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat cu acest prilej că, în Capitală, au fost distribuite primele 50.000 de doze de vaccin antigripal împotriva gripei sezoniere.
De vaccinare gratuită beneficiază bătrânii peste 65 de ani, bolnavii cronici, văduvele şi veteranii de război, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi.
Secretartul de stat a precizat că, în primele tranşe, vor fi distribuite 1,7 milioane de doze de vaccin gratuit, iar dacă va fi necesar, numărul dozelor va fi mărit.
Vaccinul împotriva gripei sezoniere este fabricat la Institutul Cantacuzino, costă aproximativ 8 lei.
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a menţionat că vaccinul este gata şi se aşteaptă rezultatul studiilor clinice, iar când acestea vor fi finalizate, se vor pune pe piaţă. Vaccinarea împotriva gripei pandemice va începe cu 1 decembrie şi vor fi vizaţi, potrivit reglementărilor, copiii începând din clasa I-a până în clasa a 12-a.
'Este o problemă de sănătate publică şi populaţia trebuie să înţeleagă acest lucru', a subliniat prof. dr. Streinu.
Pe de altă parte, secretarul de stat a precizat că programele naţionale de sănătate au finanţarea asigurată pentru lunile septembrie şi octombrie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
MS: Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţie gratuit persoanelor cu risc Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătăţii le va pune gratuit la dispoziţie pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...