Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu)
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor aflaţi în dificultate.
Dr. Tudor Ciuhodaru are 43 de ani, este medic primar în medicina de urgenţă şi este iniţiatorul proiectului Centrul Integrat de Tratamente, Intoxicaţii, Traume şi Arsuri şi al legii care interzice comercializarea substanţelor etnobotanice.

AGERPRES: Domnule deputat Tudor Ciuhodaru candidaţi pentru un mandat de primar al Iaşiului. De ce o astfel de opţiune?
Tudor Ciuhodaru: Pentru că îmi pasă de ieşeni. De 20 de ani lucrez în această cutie de tablă, timp în care cel puţin un ieşean mi-a spus problemele cu care se confruntă. Unele probleme medicale ale Iaşiului nu ţin doar de ceea ce înseamnă medicină. A fi medic înseamnă mai mult decât a trata pacientul, înseamnă a trata şi oraşul şi societatea acolo unde este nevoie. Patru ani de zile în Parlament am făcut acest lucru. Am 171 de propuneri legislative, 468 de luări de cuvânt în plenul Parlamentului, nenumărate întrebări şi interpelări care au izvorât chiar din problemele normale ale oamenilor, ale celor care ajung în serviciul de urgenţă. Este momentul să rezolv aceste probleme şi din postura de primar al Iaşiului. Vă garantez că peste patru ani lucrurile vor fi mult mai bune ca acum.

AGERPRES: Care sunt priorităţile dumneavoastră pentru Iaşi?
Tudor Ciuhodaru: Avem un proiect pentru 'un oraş sănătos' făcut împreună cu specialiştii din Iaşi din diverse domenii de activitate, sunt cei care au oferit soluţii pragmatice care să se realizeze repede şi bine, ca la urgenţe. Ca şi în medicină, evaluezi, tratezi, oferi opţiuni terapeutice astfel încât pacientul, cetăţeanul, în cazul nostru, poate să aleagă ce îi trebuie sau nu. Pentru mine comunicarea este cea mai importantă. Rolul primarului este de a fi în comunitate. Despre mine toată lumea ştie că sunt neobosit, că pot să tratez un pacient noaptea şi a doua zi să lupt pentru drepturile ieşenilor în Parlamentul României. Mă veţi găsi mai puţin la Primărie şi mai mult pe stradă, pe şantiere, printre oameni.

AGERPRES: Ce măsuri concrete veţi adopta pentru rezolvarea problemelor municipiului în cazul în care veţi fi ales primar?
Tudor Ciuhodaru: Există un proiect pentru 'un oraş sănătos'. Un oraş sănătos înseamnă un oraş de top, un oraş în care TOP este un acronim în care 'T' vine de la transformarea oraşului într-un oraş atractiv pentru investitor, 'O' vine de la un oraş locuibil, un oraş în care să ne facă plăcere să trăim iar 'P' de la politici coerente pentru categoriile sociale vulnerabile. Asta vreau pentru să fac pentru Iaşi: un oraş sănătos, un oraş de TOP
Am proiecte care ţin de la transparenţă administrativă şi bugetar până la un oraş verde şi mai curat. Sunt proiecte elaborate cu specialiştii din diverse domenii. Unele dintre ele se pot aplica imediat, altele necesită cheltuieli minime pentru că ţin doar de organizare şi gospodărire, altele sunt făcute în aşa fel încât să fie aplicate cât mai repede. Cred întotdeauna că aici ar trebui să fie rolul primarului, cel de comunicator, cel care ştie să pună la aceeaşi masă pe cei care găsesc şi au soluţii. Munca trebuie să fie una de echipă, în aşa fel încât doar acest oraş să conteze.

AGERPRES: Care este atuul dumneavoastră faţă de contracandidaţii la funcţia de primar al Iaşiului?
Tudor Ciuhodaru: Sunt altfel. Sunt Tudor Ciuhodaru, sunt medic şi îmi pasă. De asta fac meseria de doctor şi de asta am intrat în politică. Probabil mi-ar fi fost mai comod să plec în ţări străine unde să câştig sume importante de bani. Ar fi fost bine să stau în fotoliul de parlamentar şi să ascult de semnul făcut cu degetul de liderul de partid. Mie îmi pasă. Pentru mine faptul că îmi pasă mă face să caut de fiecare dată soluţii, să mă implic.

AGERPRES: Consideraţi că Iaşiul are nevoie de o schimbare? Dacă da, ce fel de schimbare?
Tudor Ciuhodaru: Nu poţi promite autostradă suspendată sau alte lucruri care nu se pot realiza în acest moment. Fiecare măsură trebuie planificată, trebuie făcută pentru a fi aplicată a doua zi de la conceperea sa. Dar mai întâi e nevoie de un audit pentru a afla ce e cu adevărat acolo la Primărie. La ora actuală nu există un Plan Urbanistic Zonal, nu ştim ce posibilităţi avem de oferit investitorilor. Iaşiul trebuie să fie nu doar oraş universitar, oraş cultural unde majoritatea plătitorilor de taxe sunt bugetarii, Iaşiul are nevoie de investitori, de adevăraţii de investitori. Anual sunt 60.000 de tineri care absolvă cursurile universităţilor din Iaşi, lor li se alătură alte câteva mii de absolvenţi de şcoli tehnice, de licee. Ei sunt cea mai mare comoară a noastră, dar sunt forţaţi să plece la cules de căpşuni, Avem nevoie de un parteneriat între Primărie - şcoală - investitor, unde rolul municipalităţii să fie cel de mediator. Trebuie să formăm nu şomeri, ci adevăraţi specialişti, specialişti care să câştige experienţa la locul de muncă. Trebuie să redescoperim industria.

AGERPRES: Dacă veţi fi ales primar, veţi face alianţe politice?
Tudor Ciuhodaru: 'Alianţa pentru Iaşi' reuneşte sub aceeaşi mare inimă pe ieşenii care sunt hotărâţi să schimbe Iaşiul dincolo de interesele de partid, cei care s-au săturat de politica dusă în acest oraş, cei care s-au săturat de politrucii care conduc de atâta timp acest oraş şi cei care vor într-adevăr să facă ceva pentru acest oraş, cei care nu se mai sperie de drobul de sare. Vorbesc de oamenii care nu sunt neapărat politicieni, de oameni care sunt din sfera culturală, sportivă, artistică, din diferite zone ale societăţii civile. Voi face alianţe cu oricine în cazul în care este nevoie de binele acestui oraş.

AGERPRES: Aveţi vreo nerealizare de-a lungul carierei dumneavoastră politice?
Tudor Ciuhodaru: Nu cred că am o astfel de neîmplinire. Aş putea spune că am o dezamăgire. Am văzut indiferenţa politicienilor şi lipsa lor de reacţie. Eu nu pot fi aşa. Sunt un om obişnuit, trăiesc printre oameni obişnuiţi iar munca în serviciul de urgenţă mă face să le văd adevăratele lor probleme. Mi-am pus timpul în slujba oamenilor. Sunt mai uşor de găsit la spital, în Parlament sau cabinetul parlamentar decât pe acasă.
Sunt un ieşean care a intrat în politică în urmă cu patru ani pentru că le-a promis ieşenilor acel Spital de Urgenţe şi care şi-a luat-o peste ochi pentru acest lucru, de parcă ar fi fost un lucru rău pentru acest oraş. Am stat şi cu cutia milei în faţa spitalului, am intrat în Parlament protestând că se face genocid în sănătate, am fost alături de sindicalişti, am intrat pe uşa Guvernului de o mie de ori până când această lege a fost adoptată.
M-au dat afară din partide pentru că nu ştiu să stau cu capul plecat în faţa liniei de partid. Nu pot să fac acest lucru. În spatele meu sunt ieşenii, iar nimeni nu poate să-i umilească pe ieşenii pe care îi reprezint. Prima dată m-au forţat să plec dintr-un partid, m-au dat afară pentru că am susţinut în Biroul Politic Naţional, pentru că am promis şi ieşenilor, că vreau un spital de urgenţă pentru ieşeni. A doua oară am fost dat afară dintr-un partid pentru că am refuzat să votez pentru scăderea pensiilor şi salariilor şi am votat moţiunea de cenzură, pentru că am votat pentru ca Leonard Orban să fie la Ministerul Afacerilor Europene. Se pare că de fiecare dată am avut dreptate. Nu dau niciunui guvern un cec în alb. Pentru mine sunt importanţi doar cei pe care îi reprezint, ieşenii. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: "Locomotivele" partidelor pentru alegerile parlamentare - grupaj Atragerea înapoi în ţară a celor plecaţi în străinătate, problemele fermierilor şi ale agriculturii în general, dezvoltarea infrastructurii şi turismului din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt principalele priorităţi pe care spun că le vor avea în vedere dacă vor ajunge în Parlamentul României candidaţii la...
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru lansează ghidul riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză Elevii şi părinţii acestora vor fi informaţi asupra riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză prin intermediul "carnetului etnobotanic", în cadrul campaniei lansate de deputatul conservator Tudor Ciuhodaru la nivel naţional - "Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!".
Iaşi: Deputatul?Tudor Ciuhodaru cere anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor de vise Iaşi, 31 oct /Agerpres/ - Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, deputatul?Tudor Ciuhodaru, solicită anularea autorizaţiilor de funcţionare ale 'magazinelor de vise' existente în municipiul reşedinţă de judeţ.