Cele mai citite
 


UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.
Pe lângă turiştii cu simptome de toxiinfecţie alimentară constând în dureri abdominale, diaree, stări de vomă şi febră, au probleme digestive şi doi angajaţi ai respectivului restaurant, un bucătar şi un ospătar.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, pentru AGERPRES, că echipa trimisă la faţa locului pentru cercetări a recoltat probe din alimentele oferite turiştilor în ultimele două zile, probe de apă, de pe suprafeţele de lucru, cât şi probe de tipul exudat şi coprocultură de la personalul restaurantului.
Potrivit reprezentantului DSP, circa 200 de turişti au mâncat în ultimele două zile la restaurantul Flacăra din Eforie Sud.
Miercuri dimineaţă, DSP Constanţa a demarat o anchetă după ce cinci turişti cazaţi la sanatoriul balnear Vraja Mării din Eforie Sud au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară în urma consumării micului dejun la restaurant.
Potrivit cadrelor medicale de pe ambulanţa chemată la faţa locului, turiştii prezentau dureri abdominale, scaune diareice, stări de vomă şi febră după ce au mâncat la restaurant, însă după ce li s-au acordat primele îngrijiri necesare aceştia au refuzat transportarea la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.
Directorul DSP, dr. Constantin Dina, a declarat că în urma sesizărilor primite, echipa de control trimisă la restaurantul Flacăra din Eforie Sud va verifica dacă este vorba de un focar de toxiinfecţie alimentară. AGERPRES/(AS-Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.
Constanţa: Turişti suspectaţi că au toxiinfecţie alimentară, la un hotel din staţiunea Mamaia Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au demarat, miercuri, o anchetă epidemiologică la un hotel din staţiunea Mamaia, după ce mai mulţi turişti care au mâncat în cadrul unităţii respective au început să prezinte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Constanţa: Anchetă în cazul unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Eforie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă, după ce, miercuri, cinci turişti, printre care trei copii, cazaţi la un hotel din staţiunea Eforie Nord, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.
Sibiu: Opt elevi din Bucureşti, internaţi la Spitalul din Mediaş, suspecţi de toxiinfecţie alimentară Opt elevi din Bucureşti aflaţi în cantonament în judeţul Sibiu au fost internaţi joi dimineaţa la Spitalul Municipal din Mediaş cu simptome de toxiinfecţie alimentară, fiind în derulare şi o anchetă epidemiologică, a precizat pentru AGERPRES directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gabriel Budescu...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.